Kycklingköttbullar med snabb sås och rårörda lingon

Kycklingköttbullar med snabb sås och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Snabbt recept på kycklingköttbullar som serveras med en snabb och god crème fraiche-sås och rårörda lingon. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fond du chef (buljong), biff eller kyckling
  • 0.5 msk mörk sirap
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Köttbullar:

  1. Blanda ströbrödet med mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och peppar. Låt stå några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  2. Forma bollar med blöta händer och stek runt om till fin färg och helt genomstekta, ca 6 min. Ta upp köttbullarna.

Snabb sås:

  1. Stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, crème fraiche, fond och sirap. Låt sjuda ca 5 min.

Rårörda lingon:

  1. Rör lingonen med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat. Servera kycklingköttbullarna med såsen, kokt potatis och lingon.

Tips

Servera gärna med kokta gröna ärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-10

Hej, vi hör er! Och håller med, den här såsen var inte särskilt krämig, så vi har nu bytt namn på receptet :) Tack för att ni hjälper oss att bli bättre!

Kristin

2021-10-04

Otroligt gott! Men som fler har skrivit så blir det ingen krämig sås - jag använde lite brun maizena för att få den tjockare och soja för färgen.

Hannah

2021-03-06

Den som önskar krämig sås bör inte ta 3 dl vatten ☺️ och 35 min var en underdrift! Men supergoda, fräscha och lätta, kan absolut tänka mig att laga dessa igen! 😃

david

2021-01-13

krämig med 3 dl vatten? skulle inte tro det.. men ändå gott

Riitta

2020-12-15

Mycket gott allting:)

Micaela

2020-12-12

Underbart gott, även om man utelämnar vitlöken..

Kycklingköttbullar med snabb sås och rårörda lingon
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg potatis
  • Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fond du chef (buljong), biff eller kyckling
  • 0.5 msk mörk sirap
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Kycklingköttbullar med snabb sås och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Snabbt recept på kycklingköttbullar som serveras med en snabb och god crème fraiche-sås och rårörda lingon. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Köttbullar:

  1. Blanda ströbrödet med mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och peppar. Låt stå några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
  2. Forma bollar med blöta händer och stek runt om till fin färg och helt genomstekta, ca 6 min. Ta upp köttbullarna.

Snabb sås:

  1. Stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, crème fraiche, fond och sirap. Låt sjuda ca 5 min.

Rårörda lingon:

  1. Rör lingonen med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat. Servera kycklingköttbullarna med såsen, kokt potatis och lingon.

Tips

Servera gärna med kokta gröna ärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-10

Hej, vi hör er! Och håller med, den här såsen var inte särskilt krämig, så vi har nu bytt namn på receptet :) Tack för att ni hjälper oss att bli bättre!

Kristin

2021-10-04

Otroligt gott! Men som fler har skrivit så blir det ingen krämig sås - jag använde lite brun maizena för att få den tjockare och soja för färgen.

Hannah

2021-03-06

Den som önskar krämig sås bör inte ta 3 dl vatten ☺️ och 35 min var en underdrift! Men supergoda, fräscha och lätta, kan absolut tänka mig att laga dessa igen! 😃

david

2021-01-13

krämig med 3 dl vatten? skulle inte tro det.. men ändå gott

Riitta

2020-12-15

Mycket gott allting:)

Micaela

2020-12-12

Underbart gott, även om man utelämnar vitlöken..