Köttbullar med blandfärs

Köttbullar med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Köttbullar på blandfärs som blir saftiga och riktigt goda. Vårt recept är enkelt och passar perfekt till gräddsås och lingon.

Tillagningstid: 35 min
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 5 min.Riv gul lök med grova sidan av rivjärnet. Lägg köttfärs och löken i bunken.
  2. Häll i salt och svartpeppar.Rör om noga. Forma små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fyll halva stekpannan med köttbullar och stek tills de är genomstekta.

Tips

Ont om tid? Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan i stället för att rulla bollar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Köttbullar med blandfärs
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör

Köttbullar med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Köttbullar på blandfärs som blir saftiga och riktigt goda. Vårt recept är enkelt och passar perfekt till gräddsås och lingon.

Tillagningstid: 35 min

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 5 min.Riv gul lök med grova sidan av rivjärnet. Lägg köttfärs och löken i bunken.
  2. Häll i salt och svartpeppar.Rör om noga. Forma små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fyll halva stekpannan med köttbullar och stek tills de är genomstekta.

Tips

Ont om tid? Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan i stället för att rulla bollar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!