Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Klassisk och god lasagne med köttfärssås, krämig bechamelsås och riven ost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 3 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • salt
  • 80 g riven lagrad ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  3. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt.
  4. Varva köttfärssåsen med ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med ostsås. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  5. Servera med cocktailtomater.

Tips

Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-15

Hej på er! Nu har vi provlagat receptet och gjort vissa ändringar. Hoppas att ni gillar vår nya version av denna klassiska lasagne :)

Christine

2022-03-09

Hej, Har precis gjort denna och tyvärr läste jag inte recentionerna innan, bechamelsåsen vart alldeles för lite och "byggde" på den. Sen är ju "smaken som baken", ett annat recept så skall det vara ost i såsen, här inte, Jag hade i sås, och det vart lyckat till slut med lite extra. :)

Checkbox Coop

2022-01-20

Hej Maria, det hade visst blivit lite tokigt - men nu har vi rättat till det!

Maria

2022-01-20

Det ska vara morot, vitlök och oregano i enligt ingressen men inget av detta återfinns dock i ingredienslistan. Saknas det inte ingredienser? Tycker det ser väldigt skralt ut för att skapa en lasagne.

Jenny

2020-07-03

Riktigt dålig bechamelsås! Fick tillsätta mycket mer redning för att den skulle få rätt konsistens och den var inte särskilt god.

Jan

2020-05-13

Bechamelsås står på fel ställe i receptet.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Hannah, nej det ska ej vara ost i såsen, det är en bechamelsås! Osten blir bäst att ha på toppen. Lycka till i köket!

Hannah

2019-12-09

Ska det inte vara ost i såsen? Annars blir det väl bara en redning??

Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??

Klassisk lasagne
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 3 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • salt
  • 80 g riven lagrad ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Klassisk och god lasagne med köttfärssås, krämig bechamelsås och riven ost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  3. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt.
  4. Varva köttfärssåsen med ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med ostsås. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  5. Servera med cocktailtomater.

Tips

Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-15

Hej på er! Nu har vi provlagat receptet och gjort vissa ändringar. Hoppas att ni gillar vår nya version av denna klassiska lasagne :)

Christine

2022-03-09

Hej, Har precis gjort denna och tyvärr läste jag inte recentionerna innan, bechamelsåsen vart alldeles för lite och "byggde" på den. Sen är ju "smaken som baken", ett annat recept så skall det vara ost i såsen, här inte, Jag hade i sås, och det vart lyckat till slut med lite extra. :)

Checkbox Coop

2022-01-20

Hej Maria, det hade visst blivit lite tokigt - men nu har vi rättat till det!

Maria

2022-01-20

Det ska vara morot, vitlök och oregano i enligt ingressen men inget av detta återfinns dock i ingredienslistan. Saknas det inte ingredienser? Tycker det ser väldigt skralt ut för att skapa en lasagne.

Jenny

2020-07-03

Riktigt dålig bechamelsås! Fick tillsätta mycket mer redning för att den skulle få rätt konsistens och den var inte särskilt god.

Jan

2020-05-13

Bechamelsås står på fel ställe i receptet.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Hannah, nej det ska ej vara ost i såsen, det är en bechamelsås! Osten blir bäst att ha på toppen. Lycka till i köket!

Hannah

2019-12-09

Ska det inte vara ost i såsen? Annars blir det väl bara en redning??

Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??