Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(134)

Underbart god och smakrik lasagne med spenat, chévre och soltorkade tomater. Välkomna en ny vegofavorit!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 285 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 140 g chèvre eller fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • rucola
  • körsbärstomater
  • smulad chèvre

Gör så här

  1. Sila av och spara oljan från soltorkade tomaterna och finhacka dem. Fräs löken mjuk i tomatoljan i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörningtills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
  2. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater.
  3. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passandeugnsform. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen ca 35 min.
  4. Servera lasagnen med rucola och tomat, ev toppad med smulad chèvre.

Tips

Går bra att göramed frysta och tinadespenatblad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2022-02-01

Riktig god! Använde en påse fryst spenat som jag först tinade i micron, blev bra, inte minsta sladdrigt, vilket jag trodde. Hade ingen creme fraiche hemma så jag tog 500 g keso som vätska istället och smulade ner 1 förpackning fetaost i den. Även det funkade finfint.

Checkbox Coop

2022-01-20

Hej Filip - du har helt rätt! Vi ändrar i receptet så att man steker i oljan från tomaterna i stället, tack snälla för att du såg detta. Tillsammans minskar vi matsvinnet!

Filip

2022-01-14

I steg 1 ska man använda olja. I steg 2 ska man hälla bort annan olja. Jag ser potential till minskat matsvinn där.

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Dora, 1 dl kalamataoliver är gott att ersätta tomaterna med. Lycka till!

Checkbox Coop

2022-01-04

Hej Sofia, det går bra att använda färska lasagneplattor, men då behöver du korta tillagningstiden. Vi har inte provlagat det men återkom gärna om hur det blev!

Dora

2022-01-01

Om man inte tycker om soltorkade tomater vad kan man ersätta det med?

Göran

2021-02-17

Sofia, det står "torkade lasagneplattor", så jag tror tillagningstiden blir lite fucked up om du använder färska plattor. Mosigt kanske? Barillas lasagneplattor är jättebra. Använd dom om du följer ett recept när det står "torkade" lasagneplattor. All färsk pasta funkar inte till allt.

Sofia

2021-01-26

Hej! Kan jag använda färska lasagneplattor istället för torkade? Tack!

Ulrika

2021-01-07

Hur gott som helst! Skulle funka jättebra som bjudrätt

Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Christina! Den ska vara ca 35 minuter i ugnen. Vi såg att det inte var tillagt i texten men det är nu gjort. Tack för att du påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Christina

2020-10-27

är det 45 min i ugnen?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Gabriella. Chèvren hade ramlat ur ingredienslistan, men det ska vara 140 g i fyllningen. Mvh Maja (redaktör)

Gabriella

2020-04-27

Om man kollar ingredienslistan så ser det inte ut att vara chèvre i fyllningen, men om man kollar Gör så här så hänvisar den till Chèvre... Vad är det rätta? Ska det vara i? Kan bytas mot en krämig salladsost?

Anna

2020-03-20

Så himla gott!!!!

Tilde

2020-03-14

Favoritlasagnen för både mig och familjen! SUPERGOD och enkel att svänga ihop!!

Checkbox Coop

2020-01-22

Hej Amanda! Det ska vara 140 g chèvre, eller fetaost om man tycker om det bättre. Lycka till :)

Amanda

2020-01-21

Det verkar som att chèvremängden försvunnit ur receptet..?

Jenni

2019-09-23

Jättegod!

Therese

2019-09-16

Så himla god!

Peter

2019-08-16

Bästa lasagne jag lagat, perfekt vegomat!

Helena

2019-02-03

Otroligt god!

Sture Haglund

2019-01-19

Detta var nog bland det godaste jag lagat. Jag dubblerade receptet och körde det i en långpanna. Eftersom jag brukar tycka att de flesta recept är lite tama ökade jag mängden salt och peppar. Här får man smaka av efter eget huvud men det är nog rätt viktigt att det blir en bra sälta där. Eftersom chevren som jag köpte var i 200g förpackning så blev det även lite mer än vad receptet anger. Som kronan på verket hade jag i en skvätt japansk soja och en liten skvätt champagnevinäger i spenatröran. Den vinägern är visserligen ingen budgetvariant men den gör underverk med många maträtter :-)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 285 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 140 g chèvre eller fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • rucola
  • körsbärstomater
  • smulad chèvre

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(134)

Underbart god och smakrik lasagne med spenat, chévre och soltorkade tomater. Välkomna en ny vegofavorit!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sila av och spara oljan från soltorkade tomaterna och finhacka dem. Fräs löken mjuk i tomatoljan i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörningtills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
  2. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater.
  3. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passandeugnsform. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen ca 35 min.
  4. Servera lasagnen med rucola och tomat, ev toppad med smulad chèvre.

Tips

Går bra att göramed frysta och tinadespenatblad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2022-02-01

Riktig god! Använde en påse fryst spenat som jag först tinade i micron, blev bra, inte minsta sladdrigt, vilket jag trodde. Hade ingen creme fraiche hemma så jag tog 500 g keso som vätska istället och smulade ner 1 förpackning fetaost i den. Även det funkade finfint.

Checkbox Coop

2022-01-20

Hej Filip - du har helt rätt! Vi ändrar i receptet så att man steker i oljan från tomaterna i stället, tack snälla för att du såg detta. Tillsammans minskar vi matsvinnet!

Filip

2022-01-14

I steg 1 ska man använda olja. I steg 2 ska man hälla bort annan olja. Jag ser potential till minskat matsvinn där.

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Dora, 1 dl kalamataoliver är gott att ersätta tomaterna med. Lycka till!

Checkbox Coop

2022-01-04

Hej Sofia, det går bra att använda färska lasagneplattor, men då behöver du korta tillagningstiden. Vi har inte provlagat det men återkom gärna om hur det blev!

Dora

2022-01-01

Om man inte tycker om soltorkade tomater vad kan man ersätta det med?

Göran

2021-02-17

Sofia, det står "torkade lasagneplattor", så jag tror tillagningstiden blir lite fucked up om du använder färska plattor. Mosigt kanske? Barillas lasagneplattor är jättebra. Använd dom om du följer ett recept när det står "torkade" lasagneplattor. All färsk pasta funkar inte till allt.

Sofia

2021-01-26

Hej! Kan jag använda färska lasagneplattor istället för torkade? Tack!

Ulrika

2021-01-07

Hur gott som helst! Skulle funka jättebra som bjudrätt

Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Christina! Den ska vara ca 35 minuter i ugnen. Vi såg att det inte var tillagt i texten men det är nu gjort. Tack för att du påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Christina

2020-10-27

är det 45 min i ugnen?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Gabriella. Chèvren hade ramlat ur ingredienslistan, men det ska vara 140 g i fyllningen. Mvh Maja (redaktör)

Gabriella

2020-04-27

Om man kollar ingredienslistan så ser det inte ut att vara chèvre i fyllningen, men om man kollar Gör så här så hänvisar den till Chèvre... Vad är det rätta? Ska det vara i? Kan bytas mot en krämig salladsost?

Anna

2020-03-20

Så himla gott!!!!

Tilde

2020-03-14

Favoritlasagnen för både mig och familjen! SUPERGOD och enkel att svänga ihop!!

Checkbox Coop

2020-01-22

Hej Amanda! Det ska vara 140 g chèvre, eller fetaost om man tycker om det bättre. Lycka till :)

Amanda

2020-01-21

Det verkar som att chèvremängden försvunnit ur receptet..?

Jenni

2019-09-23

Jättegod!

Therese

2019-09-16

Så himla god!

Peter

2019-08-16

Bästa lasagne jag lagat, perfekt vegomat!

Helena

2019-02-03

Otroligt god!

Sture Haglund

2019-01-19

Detta var nog bland det godaste jag lagat. Jag dubblerade receptet och körde det i en långpanna. Eftersom jag brukar tycka att de flesta recept är lite tama ökade jag mängden salt och peppar. Här får man smaka av efter eget huvud men det är nog rätt viktigt att det blir en bra sälta där. Eftersom chevren som jag köpte var i 200g förpackning så blev det även lite mer än vad receptet anger. Som kronan på verket hade jag i en skvätt japansk soja och en liten skvätt champagnevinäger i spenatröran. Den vinägern är visserligen ingen budgetvariant men den gör underverk med många maträtter :-)