Bechamelsås grundrecept

Bechamelsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Bechamel till lasagne eller att servera till fisk och kyckling. Vårt recept på klassisk bechamelsås är enkelt och lätt att lyckas med.

Tillagningstid: 20 min
5 dl
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • malen eller riven muskotnöt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  2. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning. Koka ca 5 min.
  3. Smaka av med salt, peppar och ev muskot.

Tips

Byt ut hälften av mjölken mot grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bechamelsås grundrecept
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • malen eller riven muskotnöt

Bechamelsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Bechamel till lasagne eller att servera till fisk och kyckling. Vårt recept på klassisk bechamelsås är enkelt och lätt att lyckas med.

Tillagningstid: 20 min
5 dl

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  2. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning. Koka ca 5 min.
  3. Smaka av med salt, peppar och ev muskot.

Tips

Byt ut hälften av mjölken mot grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!