Boeuf bourguignon på högrev

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Klassisk boeuf bourguignon på högrev eller fransyska. Ett mustigt långkok med extra god smak av rotselleri, sidfläsk och champinjoner. Lökarna kan bytas mot syltlök, tillsätt dem i så fall precis innan servering.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
10 portioner
  • 1 kg grytbitar av ex högrev eller fransyska
  • 50 g smör
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 flaska rödvin (750 ml)
  • 200 g rotselleri i bitar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 150 g hackat rökt sidfläsk
  • 250 g små champinjoner
  • 250 g gula steklökar
  • Till servering:
  • kokt potatis potatispuré eller bröd

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vin, rotselleri, vitlök och lagerblad. Lägg på locket och låt småkoka en timme.
  2. Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan.
  3. Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört.

Servering

Servera med bröd eller kokt potatis, och gärna med gräddfil och cornichoner.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-04-05

Så himla gott! <3

Jens

2021-01-25

Gjorde i slowcooker med fransyska och stekte på lite först. Blev väldigt gott. Kommer vara en standardrätt hos oss.

Else-Mari

2016-05-02

Mycket god gryta. Tar tid att göra den men det är det värt

gita

2014-01-14

Använde syltlök iställat av små lökar och det smakade jättegott

Sara Didoff

2013-10-04

Kanske lite mer spansk peppar, för vuxna

Boeuf bourguignon på högrev
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg grytbitar av ex högrev eller fransyska
  • 50 g smör
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 flaska rödvin (750 ml)
  • 200 g rotselleri i bitar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 150 g hackat rökt sidfläsk
  • 250 g små champinjoner
  • 250 g gula steklökar
  • Till servering:
  • kokt potatis potatispuré eller bröd

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Klassisk boeuf bourguignon på högrev eller fransyska. Ett mustigt långkok med extra god smak av rotselleri, sidfläsk och champinjoner. Lökarna kan bytas mot syltlök, tillsätt dem i så fall precis innan servering.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vin, rotselleri, vitlök och lagerblad. Lägg på locket och låt småkoka en timme.
  2. Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan.
  3. Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört.

Servering

Servera med bröd eller kokt potatis, och gärna med gräddfil och cornichoner.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-04-05

Så himla gott! <3

Jens

2021-01-25

Gjorde i slowcooker med fransyska och stekte på lite först. Blev väldigt gott. Kommer vara en standardrätt hos oss.

Else-Mari

2016-05-02

Mycket god gryta. Tar tid att göra den men det är det värt

gita

2014-01-14

Använde syltlök iställat av små lökar och det smakade jättegott

Sara Didoff

2013-10-04

Kanske lite mer spansk peppar, för vuxna