Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås
  • Tid 20 min

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

4.64 (11 betyg)

Couscous med smakrika köttbullar i färdig tomatsås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tomatsås
  • 4 dl couscous
Frikadeller:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 fint hackad gul lök
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl hackade gröna oliver utan kärnor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Värm tomatsåsen i en gryta eller traktörpanna.

  3. 3

    Blanda nötfärs med lök, vatten, oliver, citronskal, salt och peppar. Forma till 8/16/24 bollar och lägg ner en i taget i tomatsåsen. Låt småputtra ca 10 min, gärna under lock.

  4. 4

    Servera med couscous och tomat klyftor.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rosita

    Har inte provat, men undrar varför det inte följde med recept?

  • Kristoffer

    Även pojkarna (<3år) gillade detta (efter att jag introducerat det som köttbullar :)

  • Christine P

    Tummen upp från hela familjen, till och med dom matkonservativa föll för det lätta stinget av citrus i frikadellerna

  • Annika

    Jag serverade med pasta eftersom vi inte är så förtjusta i couscos, snabbt, enkelt och jättegott.

Visa fler