Köttbullar med kryddpeppar

Köttbullar med kryddpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger dessa köttbullarna karaktär. Imponera med Niklas Ekstedts julköttbullar på årets julbord eller middag!

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-10

Hej Gunnar! Testa att steka en liten bit färs först och smaka av. Behövs det mer kryddor kan du krydda upp färsen därefter och sedan forma alla dina köttbullar. Mvh Maja, redaktör

Gunnar

2020-12-10

Totalt smaklösa , kollade receptet flera gånger om jag glömt något , men ikke det 👎👎👎

Köttbullar med kryddpeppar
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Köttbullar med kryddpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger dessa köttbullarna karaktär. Imponera med Niklas Ekstedts julköttbullar på årets julbord eller middag!

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-10

Hej Gunnar! Testa att steka en liten bit färs först och smaka av. Behövs det mer kryddor kan du krydda upp färsen därefter och sedan forma alla dina köttbullar. Mvh Maja, redaktör

Gunnar

2020-12-10

Totalt smaklösa , kollade receptet flera gånger om jag glömt något , men ikke det 👎👎👎