Köttfärspirog

Köttfärspirog

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

Små goda piroger med köttfärs, perfekta att frysa in och ta med i matsäcken.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Picklad gurka
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt.
  2. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min.
  3. Strö över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa 30 min.

Picklad gurka

  1. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå tills servering.

Piroger

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Stek köttfärsen i smör i het stekpanna. Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern. Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.
  4. Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Servera pirogerna med picklad gurka.

Tips

Smaka av fyllningen med kumminfrön eller chili och ingefära.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aurore

2021-03-02

Hej alla Coopare! Jag provade det här receptet första gången i dag. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att göra piroger. Jag följde receptet och gjorde små tillägg: lite sambal oelek, extra lök. I kylen hade jag 450g blandfärs som jag använde allt av. Degen var enkel att göra. När jag började baka ut rundlarna, så inledde jag det arbetet med kavel, men insåg snabbt stt degen var lättarbetad med mjöl på bakbordet. Ni vet, som en pizzabagare! 😉 Jag tog små stycken av degen och plattade raskt ut dem med händerna. Enkelt och praktiskt. De blev goda. 17-åringen kom tillbaka till köket med kommentaren "Coop är jättebra på de här!" så tog han två till😋 Nu ska jag fort lägga de i frysen en o en, till lata dagar eller spontana utflykter. Tack Coop 😘

FREDRIK

2020-09-04

Vi är en familj som gillar kryddor. Dessa pirogerna är ganska smaklösa om ni följer receptet så krydda på !!!

Charlotte

2020-05-30

Nu hittade jag! I huvudet!

Charlotte

2020-05-30

Hur varm ska ugnen vara?!

Checkbox Coop

2019-11-25

Hej! Det ska vara 3 dl ljummet vatten i degen! Lycka till i köket!

Michael

2019-11-22

Jag funderar också över hur mycket vatten det ska vara i degen?

Linn

2019-11-03

Funkar lika bra med färdig smördeg för er som tycker att detta tar för lång tid.

Sara

2019-10-12

Hur mycket vatten ska det vara i degen. Verkar ha försvunnit i receptet?

Johanna

2019-02-26

Tog alldeles för lång tid att göra. Över 2 h! För mycket jobb, inte alls värt det.

Fia

2019-01-17

Torra som fnöske med nötfärs, nästa gång testar vi med blandfärs och lite ost i.

Checkbox Coop

2019-01-11

Hej Erik! Nu har vi förtydligat i receptet så det ska vara tydligare. /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-01-08

Erik! Receptet är indelat i, ingredienser (till vänster) och gör så här (till höger) högst upp under tillagningstid och ugnsvärme.

Erik

2018-12-25

Recept på deg och pickladgurka. Hur görs köttfärsen och själva pirågen sen? Jag löser det förmodligen på egenhand men många recept bör ses över för väldigt många saknar instruktioner

Köttfärspirog
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Picklad gurka
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Köttfärspirog

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

Små goda piroger med köttfärs, perfekta att frysa in och ta med i matsäcken.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
24 stycken

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt.
  2. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min.
  3. Strö över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa 30 min.

Picklad gurka

  1. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå tills servering.

Piroger

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Stek köttfärsen i smör i het stekpanna. Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern. Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.
  4. Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Servera pirogerna med picklad gurka.

Tips

Smaka av fyllningen med kumminfrön eller chili och ingefära.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aurore

2021-03-02

Hej alla Coopare! Jag provade det här receptet första gången i dag. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att göra piroger. Jag följde receptet och gjorde små tillägg: lite sambal oelek, extra lök. I kylen hade jag 450g blandfärs som jag använde allt av. Degen var enkel att göra. När jag började baka ut rundlarna, så inledde jag det arbetet med kavel, men insåg snabbt stt degen var lättarbetad med mjöl på bakbordet. Ni vet, som en pizzabagare! 😉 Jag tog små stycken av degen och plattade raskt ut dem med händerna. Enkelt och praktiskt. De blev goda. 17-åringen kom tillbaka till köket med kommentaren "Coop är jättebra på de här!" så tog han två till😋 Nu ska jag fort lägga de i frysen en o en, till lata dagar eller spontana utflykter. Tack Coop 😘

FREDRIK

2020-09-04

Vi är en familj som gillar kryddor. Dessa pirogerna är ganska smaklösa om ni följer receptet så krydda på !!!

Charlotte

2020-05-30

Nu hittade jag! I huvudet!

Charlotte

2020-05-30

Hur varm ska ugnen vara?!

Checkbox Coop

2019-11-25

Hej! Det ska vara 3 dl ljummet vatten i degen! Lycka till i köket!

Michael

2019-11-22

Jag funderar också över hur mycket vatten det ska vara i degen?

Linn

2019-11-03

Funkar lika bra med färdig smördeg för er som tycker att detta tar för lång tid.

Sara

2019-10-12

Hur mycket vatten ska det vara i degen. Verkar ha försvunnit i receptet?

Johanna

2019-02-26

Tog alldeles för lång tid att göra. Över 2 h! För mycket jobb, inte alls värt det.

Fia

2019-01-17

Torra som fnöske med nötfärs, nästa gång testar vi med blandfärs och lite ost i.

Checkbox Coop

2019-01-11

Hej Erik! Nu har vi förtydligat i receptet så det ska vara tydligare. /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-01-08

Erik! Receptet är indelat i, ingredienser (till vänster) och gör så här (till höger) högst upp under tillagningstid och ugnsvärme.

Erik

2018-12-25

Recept på deg och pickladgurka. Hur görs köttfärsen och själva pirågen sen? Jag löser det förmodligen på egenhand men många recept bör ses över för väldigt många saknar instruktioner