Cevapcici med fårostsallad

Cevapcici med fårostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(103)

Klassisk köttfärsrätt från Balkan. Kryddig lammkebab med smak av spiskummin, chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
  • 500 g lammfärs (12%) eller nötfärs (10 %)
  • 1.5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk rapsolja
  • Fårostsallad:
  • 2 strimlad gröna paprikor
  • 2 skivad silverlökar, eller rödlök
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 15 svarta oliver
  • 0.5 msk oregano, några kvistar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 msk vinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.
  2. Varva grönsakerna på ett fat och strö över osten. Blanda vinäger, salt, peppar och olja och ringla över.

Servering

Servera cevapcicin med salladen och lite bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-03-13

God och lättlagad rätt. Jag tog ca tre tsk sambal olek i biffjärparna för extra styrka. Nästa gång tar jag dubbelt. Vinegretten till salladen höjer den. Jag använde silverlök vilket jag tycker ger en bättre smak än rödlök som kan få en lite påträngande smak ibland. Jag serverade klyftpotatis och ajvar till.

Carola Karlsson

2015-10-06

Supergott!! Serverade mina cevapcicis med salladen och lade till ajvar och klyftpotatis. Delicious!!

Hen

2014-11-01

Gott

Cevapcici med fårostsallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g lammfärs (12%) eller nötfärs (10 %)
  • 1.5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk rapsolja
  • Fårostsallad:
  • 2 strimlad gröna paprikor
  • 2 skivad silverlökar, eller rödlök
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 15 svarta oliver
  • 0.5 msk oregano, några kvistar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 msk vinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Cevapcici med fårostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(103)

Klassisk köttfärsrätt från Balkan. Kryddig lammkebab med smak av spiskummin, chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.
  2. Varva grönsakerna på ett fat och strö över osten. Blanda vinäger, salt, peppar och olja och ringla över.

Servering

Servera cevapcicin med salladen och lite bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-03-13

God och lättlagad rätt. Jag tog ca tre tsk sambal olek i biffjärparna för extra styrka. Nästa gång tar jag dubbelt. Vinegretten till salladen höjer den. Jag använde silverlök vilket jag tycker ger en bättre smak än rödlök som kan få en lite påträngande smak ibland. Jag serverade klyftpotatis och ajvar till.

Carola Karlsson

2015-10-06

Supergott!! Serverade mina cevapcicis med salladen och lade till ajvar och klyftpotatis. Delicious!!

Hen

2014-11-01

Gott