Cevapcici med fårostsallad
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Cevapcici med fårostsallad

3.43 (95 betyg)

Klassisk köttfärsrätt från Balkan. Kryddiga små lammkebab med smak av spiskummin, chili och koriander.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs (12%) eller nötfärs (10 %)
  • 1 tsk salt
  • 1.5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk rapsolja
Fårostsallad:
  • 2 strimlad gröna paprikor
  • 2 skivad silverlökar, eller rödlök
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 15 svarta oliver
  • 0.5 msk oregano, några kvistar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.

  2. 2

    Varva grönsakerna på ett fat och strö över osten. Blanda vinäger, salt, peppar och olja och ringla över.

Servering

Servera cevapcicin med salladen och lite bröd.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carola Karlsson

    Supergott!! Serverade mina cevapcicis med salladen och lade till ajvar och klyftpotatis. Delicious!!

  • Hen

    Gott