
Norrlandspizza
Betyg (1-5):
Med renskav och Västerbottensost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pizzadeg:
- 10 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 1 msk olja
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- Fyllning:
- 3 gula lökar
- 2 msk olja till stekning
- 240 g renskav
- 1 tsk sambal oelek
- 100 g champinjoner
- 2 dl tomatsås
- 2 dl riven Västerbottensost
- 1 paprikor
- 15 st cocktailtomater
- färsk timjan
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º
(fingervarmt).
Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. - Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt
renskaven och sambal oelek.
Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter. - Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.
- Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. - Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.
Norrlandspizza
Betyg (1-5):
Med renskav och Västerbottensost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º
(fingervarmt).
Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. - Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt
renskaven och sambal oelek.
Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter. - Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.
- Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. - Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-01-03
Verkligen att rekommendera. Såååå gott
2015-04-01
När jag Köping njuta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anja
2016-01-03
Verkligen att rekommendera. Såååå gott
Elias bajsesson
2015-04-01
När jag Köping njuta.