Norrlandspizza
  • Tid 70 min
  • Ugn 225º

Norrlandspizza

4 (8 betyg)

Med renskav och västerbottenost på pizzan får man verkligen nordliga vibbar.

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
Pizzadeg:
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja till stekning
  • 240 g renskav
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 paprikor
  • 15 st cocktailtomater
  • färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt).
    Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
    Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter.

  2. 2

    Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek.
    Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.

  3. 3

    Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.

  4. 4

    Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
    Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten.

  5. 5

    Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anja

    Verkligen att rekommendera. Såååå gott

  • Elias bajsesson

    När jag Köping njuta.