Köttbullar i ugn

Köttbullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Lättlagade köttbullar i ugn med färs, grädde, lök och kryddpeppar. Smidigt och enkelt att spritsa små bollar som tillagas på oljad plåt.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten riven gul lök
  • 0.5 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 msk olja till plåten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll ströbröd och grädde i enbunke och låt svälla ca 3 min.
  2. Tillsätt färs, ägg, lök och kryddor.Blanda till en jämn smet.
  3. Fyll en spritspåse och spritsasmå runda bollar med ca 1 cmmellanrum på en inoljad plåt.
  4. Tillaga i övre delen av ugnen8–10 min.

Tips

Det blir enklare att fylla spritspåsen med färs om du ställer deni en tillbringare och viker ner kanten runt om. Engångsspritspåsar finns att köpa på rulle.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Folke

2021-10-22

Jag drog på lite grillvärme sista 1-2 min. Blev kanonfin yta

Carina

2017-12-17

Kanongoda - så mycket snabbare att göra 🖒

Razmus

2015-09-17

Bra

Vicke

2013-12-26

140 st på ca 30 min. Klockrent! Jag hade i ca 1 msk Johnnys Sötstarka senap i blandningen oxå. Ytterligare ett tips som ingen tidigare talat om för mig, spritsa köttbullarna. Det här med att rulla dem är inte min grej lixom, men nu blir det nog mer hemmagjorda köttbullar här hos knasigafamiljen! :) God fortsättning på er!

Köttbullar i ugn
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten riven gul lök
  • 0.5 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 msk olja till plåten
  • 1 tsk salt

Köttbullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Lättlagade köttbullar i ugn med färs, grädde, lök och kryddpeppar. Smidigt och enkelt att spritsa små bollar som tillagas på oljad plåt.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll ströbröd och grädde i enbunke och låt svälla ca 3 min.
  2. Tillsätt färs, ägg, lök och kryddor.Blanda till en jämn smet.
  3. Fyll en spritspåse och spritsasmå runda bollar med ca 1 cmmellanrum på en inoljad plåt.
  4. Tillaga i övre delen av ugnen8–10 min.

Tips

Det blir enklare att fylla spritspåsen med färs om du ställer deni en tillbringare och viker ner kanten runt om. Engångsspritspåsar finns att köpa på rulle.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Folke

2021-10-22

Jag drog på lite grillvärme sista 1-2 min. Blev kanonfin yta

Carina

2017-12-17

Kanongoda - så mycket snabbare att göra 🖒

Razmus

2015-09-17

Bra

Vicke

2013-12-26

140 st på ca 30 min. Klockrent! Jag hade i ca 1 msk Johnnys Sötstarka senap i blandningen oxå. Ytterligare ett tips som ingen tidigare talat om för mig, spritsa köttbullarna. Det här med att rulla dem är inte min grej lixom, men nu blir det nog mer hemmagjorda köttbullar här hos knasigafamiljen! :) God fortsättning på er!