Köttbullar i peperonata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Med den italienska grönsaksröran blir köttbullarna "fricadelli" och vardagsmaten får en ny dimension.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 paprikor i strimlor
  • 3 gula lökar i skivor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g hela tomater på burk, gärna körsbärstomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g (färdiglagade) köttbullar
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Fräs paprika och lök i oljan i en gryta. Blanda ner tomaterna med spad, vitlök, timjan, salt och peppar. Koka under lock på svag värme 15-20 min. Lägg i köttbullarna och värm dem i grönsaksröran.

Servering

Servera med ris och knäckebröd.

Tips

2 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Grekisk hamburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 paprikor i strimlor
  • 3 gula lökar i skivor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g hela tomater på burk, gärna körsbärstomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g (färdiglagade) köttbullar
  • 3 krm salt

Köttbullar i peperonata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Med den italienska grönsaksröran blir köttbullarna "fricadelli" och vardagsmaten får en ny dimension.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs paprika och lök i oljan i en gryta. Blanda ner tomaterna med spad, vitlök, timjan, salt och peppar. Koka under lock på svag värme 15-20 min. Lägg i köttbullarna och värm dem i grönsaksröran.

Servering

Servera med ris och knäckebröd.

Tips

2 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Grekisk hamburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)