Hallå där…Maria Brännström

Ny butikschef på Coop Jukkasjärvi

Vad kul att du börjat jobba hos oss! Berätta lite om din bakgrund!
- Jag är en bytjej från Övertorneå som varit på 14 års äventyr i Norge, där jag jobbat med butiksdrift. De sista nio åren jobbade jag som butiksledare på Kremmerhuset, en jättemysig inredningskedja. Jag flyttade till Kiruna för tre år sedan och har jobbat med ett företag som jag och sambon köpt, samt på förskola innan jag sökte det här jobbet. 

Vad var det som lockade med att jobba för oss på Coop?
- Jag trivs med butiksdrift och jag älskar att analysera och förbättra och utmaningarna som kommer när man ska försöka få en butik att gå bättre. Det var drivkraften när jag sökte mig till Coop. Sen tycker jag om att ha ett personalansvar och se till så man har en stabil personal.  Jag drivs också av att vara en riktigt bra chef.

 Så, hur är man en riktigt bra chef?
Jag tycker att en bra chef är förstående och kan anpassa sig efter sina anställda och samtidigt få de här personerna att gå att samma håll.

Vad kan du bidra med i din roll och vad har du för vision för din butik?
- Jag vill att vi ska ha allt kunderna behöver i den här butiken och så ska vi ha den trevligaste personalen.

Vad lagar du helst för mat hemma?
- Hos oss blir det mycket vilt. Men jag gillar också sushi, men då åker vi faktiskt till Narvik.

Är det inte långt att åka till Narvik bara för att äta sushi?
Nejdå, det är bara två timmar härifrån. Och så brukar vi passa på att hälsa på kompisar från min tid i Norge.

Vad gör du när du inte jobbar?
- Jag trivs jättebra på ett par skidor, på en stig tillsammans med mina hundar. När hundarna är trötta och glada sitter jag gärna och målar eller läser en bok. Just nu designar jag om tonårspojkarnas sovrum, jag är intresserad av sånt också. Deras rum går från småbarnsstuk till tonårsstuk.

- Sen har vi en däckverkstad jag och min sambo och jag sköter papperna där. Det blir lite sidobusiness som är jätteroligt.

Avslutningsvis: vad är det bästa med att bo och verka i Kiruna?
- Det som är bra med Kiruna är utemiljöerna. Det är så vackert att leva i fjällmiljön. Det är den absolut största fördelen med den här staden. När som helst kan man ta sig ut i en skog. Har man riktigt tur hittar man en slinga där man får vara helt ensam.