Coop Norrbotten bygger ny butik i Piteå

Coop Norrbotten investerar 28 miljoner kr för att skapa en ny modern butik för framtiden vid Norra Ringen i Piteå

- Vi vill möta medlemmarnas förväntningar på en modern dagligvaruhandel och att ge dem en bra butiksupplevelse. Därför investerar vi för att erbjuda våra medlemmar och kunder butiksupplevelser utöver det vanliga. Vi är väldigt glada över att få visa upp den toppmoderna butiken Coop Norra Ringen, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Piteå får ytterligare en modern och hållbar Coopbutik med en välsorterad färskvaruavdelning, manuell delikatessdisk och en salladsbar där man kan plocka ihop sin egen sallad. Butiken blir fräsch, grön och lätt att handla i. I kassalinjen installeras självutcheckningskassor för snabbare service. Utanför butiken installeras ett insektshotell, som är en konstruktion där insekter ska kunna bo och övervintra.Det har liknats vid en fågelholk, fast för insekter. De har sitt ursprung i Tyskland som länge har haft problem med krympande habitat för insekter. 

- Den varianten som vi på Coop Norrbotten bygger är en byggnad där det finns en form av sittplatser där man kan sitta och betrakta insektslivet, berättar fastighetschef Eva Pettersson.

 

- Det kommer att bli en toppenbutik. Vårt kundlöfte är prisvärd, hållbar matglädje. Välkommen till framtidens matbutik, säger Fredrik Stenberg, butikschef

Nya Coop Norra Ringen blir en fin grön butik med god service i området.

All belysning blir energieffektiv LED och livsmedelskyla som installeras blir med naturligt köldmedia som inte har en negativ inverkan på klimatet. Butiken kommer att utrustas med effektiv ventilation med värmeåtervinning. Det minskar miljöpåverkan avsevärt och gör Coop Norra Ringen till en toppmodern livsmedelsbutik. Butiken utrustas även med solceller på taket.

- Solcellerna kommer att generera 62 000 kWh och med det minskar CO2-utsläppen med 22 ton per år. Dessutom bygger vi tjockare väggar. All belysning och annan utrustning blir toppmodern ur en energieffektiv synvinkel. Det här kommer att bli en toppenbra butik som är lätt att ta sig till både med bil och till fots. Piteå kommun planerar för att göra om cykelvägarna så att det blir enkelt att gå och cykla till butiken, avslutar Eva Pettersson.

 

För ytterligare frågor kontakta: Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av ca 137 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 43 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor.
Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.