Sveriges grönaste matkedja blir ännu grönare

Den 29 augusti öppnar butiken Coop Vittangi efter en helrenovering med fokus på miljövänliga lösningar

- Vi vill möta medlemmarnas förväntningar på en modern dagligvaruhandel och vill ge dem en bra butiksupplevelse. Därför investerar vi för att erbjuda våra medlemmar och kunder butiksupplevelser utöver det vanliga. Vi är väldigt glada över att få visa upp Coop Vittangis förvandling, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Vittangi får en modern och hållbar Coopbutik med en välsorterad färskvaruavdelning. Butiken blir fräsch, grön och lätt att handla i. I kassalinjen installeras ny självutcheckningskassa för snabbare service.

 - I denna renovering byter vi hela kyl- och frysanläggningen där alla enheter har dörrar eller lock. Detta i samband med värmeåtervinning kommer ge stora energibesparingar, berättar butikschef Veronica Laestadius.

Coop Vittangi blir en fin grön butik med god service i området.

Kompletterande belysning och all livsmedelskyla som installeras blir med naturligt köldmedia som inte har en negativ inverkan på klimatet. Butiken kommer att utrustas med effektiv ventilation med värmeåtervinning. Det minskar miljöpåverkan avsevärt och gör Coop Vittangi till en toppmodern livsmedelsbutik.

För ytterligare frågor kontakta:Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av ca 137 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 43 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor.
Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.