Coop Norrbotten bygger ny butik i Luleå

Coop Norrbotten investerar 12 miljoner kr för att skapa en ny modern butik för framtiden på Varvet i centrala Luleå

- Vi vill möta medlemmarnas förväntningar på en modern dagligvaruhandel och att ge dem en bra butiksupplevelse. Därför investerar vi för att erbjuda våra medlemmar och kunder butiksupplevelser utöver det vanliga. Vi är väldigt glada över att få visa upp den toppmoderna butiken Coop Varvet, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Centrala Luleå får ytterligare en modern och hållbar Coopbutik den 3/10 med en välsorterad färskvaruavdelning och en salladsbar där man kan plocka ihop sin egen sallad. Butiken blir fräsch, grön och lätt att handla i. I kassalinjen installeras självutcheckningskassor för snabbare service.

- Det blir också den tredje Coopbutiken i Sverige som är helt kontantfri. Det görs främst ur säkerhetsmässigt och praktiskt perspektiv, säger Eva Pettersson, fastighetschef.

- Det känns fantastiskt att äntligen få slå upp portarna till vår nya fina butik.

Välkommen till Coop Varvet! En mysig butik med kunden i fokus, säger Maria Sundqvist, butikschef

Nya Coop Varvet blir en fin grön butik med god service i området.

All belysning blir energieffektiv LED och livsmedelskyla som installeras blir med naturligt köldmedia som inte har en negativ inverkan på klimatet. Butiken kommer att utrustas med effektiv ventilation med värmeåtervinning. Det minskar miljöpåverkan avsevärt och gör Coop Varvet till en toppmodern livsmedelsbutik.

 

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av ca 137 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 43 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor.
Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.