Coop Norrbotten bygger ny butik i centrala Gällivare

Coop Norrbotten förvärvar fastigheten Gladan i centrala Gällivare av HSB Norr.

- Vi vill möta medlemmarnas förväntningar på en modern dagligvaruhandel och ge dem en bra butiksupplevelse. Därför investerar vi flera miljoner på att erbjuda våra medlemmar och kunder en butiksupplevelse utöver det vanliga. Vi är väldigt glada över att få visa upp Coop Gällivare Centrums förvandling, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Gällivare får en modern och hållbar butik med en välsorterad färskvaruavdelning. Ett stort utbud av färdiga måltidslösningar bland annat en salladsbar där man kan plocka ihop sin egen sallad. Butiken blir fräsch, grön och lätt att handla i. I kassalinjen installeras flera självutcheckningskassor för snabbare service.

Nya Coop Gällivare Centrum blir en fin butik med god service i området.
All belysning blir LED och livsmedelskylan som installeras drivs av naturligt köldmedia som inte har negativ inverkan på klimatet. Butiken kommer att utrustas med effektiv ventilation med värmeåtervinning. Det minskar miljöpåverkan avsevärt och gör Coop Gällivare Centrum till en toppmodern energismart livsmedelsbutik.
Målsättningen är att butiken ska stå färdig inom 2 år.


För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76


Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av ca 137 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 43 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor.
Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.