Hjälp Bris hålla öppet dygnet runt

Vi på Coop har som vision att vara den goda kraften i mat-Sverige där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Men vi vill vara en god kraft på fler sätt, inte minst i sammanhang som rör barn.

Och här kommer Bris in i bilden. För när den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga i Sverige, ökar behovet av akut hjälp och stöd, särskilt på natten. Därför behöver Bris stödlinje vara öppen dygnet runt. Året om.

Coops mjölk för Bris

Hittills har stödlinjen varit stängd efter klockan 21.00 och efter det har barn hänvisats till akuta insatser som hos SOS alarm och socialjouren – eller till stödlinjer för vuxna. Det här ville vi ändra på och inleder därför ett långsiktigt samarbete med Bris som garanterades en intäkt på minst 1,5 miljoner kronor. Projektet finansieras i huvudsak genom försäljning av mjölk under vårt egna Coop-varumärke. Att vi valt vår egen mjölk för att kommunicera vårt stöd till Bris känns naturligt, eftersom få saker är så starkt förknippade med barn som mjölk.

Från utspillda mjölkglas och mjölkmustascher, tappade mjölktänder och tonåringar som klunkar mjölk som flodhästar. Genom att du och alla våra andra kunder väljer Coops mjölk bidrar vi till att fler barn kan få den trygga barndom de har rätt till. För inga barn ska behöva känna sig rädda, ledsna eller oroliga utan tillgång till en vuxen som lyssnar.

Tack till alla som valt vår mjölk

15 mars 2021, mindre än ett år efter att vi startade samarbetet, kan nu Bris med din, alla andra mjölkköpares och andra medfinansiärers hjälp hålla sin telefon och chat öppna dygnet runt. Stort tack till dig som köpt Coops mjölk och bidragit så att vi under 2020 kunde skänka över 1 miljon kronor till Bris.

Vill du också vara med och stötta Bris? Skänk poäng till Bris via vår poängshop, köp Coops egna mjölk nästa gång du handlar eller swisha ditt bidrag till 123-517 34 06.

Till poängshoppen >

1 krona per pepparkaksburk går till Bris och Friends

Var med och dela på årets finaste julklapp. Väljer du att köpa Coops egna pepparkakor kommer det inte bara smaka gott utan även göra gott. 

När du köper Coops egna pepparkakor skänker vi 1 kr per såld burk till förmån för utsatta barn. Vi skänker dessutom 3 öre per såld bärkasse i papper under julperioden. De insamlade pengarna delas lika mellan organisationerna Bris - Barnens Rätt I Samhället och Friends

Du kan skänka poäng till Bris och Friends via vår poängshop:

Bris poängshop >
Friends poängshop >