Samarbeten

För en hållbar utveckling behöver vi arbeta tillsammans. Coops samarbetar därför med andra aktörer för en gemensam positiv kraft i samhället.

Änglamarkspriset

Änglamarkspriset föddes ur tanken om att bidra till en bättre miljö och ljusare framtid och har delats ut sedan 2002. Med priset vill vi uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi.

#Bevarasurret

Antalet bin minskar dramatiskt världen över. Utan bin skulle butikerna gapa tomma på frukter, bär och grönsaker.

Vi-skogen

Vi vet att träd är bra av olika anledningar. Först och främst ger de skugga och skydd för vinden. Och bidrar med foder till djur och mat, inkomst och ved till bönderna och deras familjer.

We Effect

Biståndsorganisationen We Effect arbetar med hjälp till självhjälp i 20 länder i fyra världsdelar.

Bistånd på köpet

Genom att betala med Coop Mastercard eller Coop Matkonto avrundas slutsumman automatiskt uppåt till närmsta krona när du handlar. Med lite hjälp från dig kan fler människor ta steget ur fattigdom, för gott.

Panta och gör skillnad

Biståndsknappen har funnits i 10 år och genom att använda den har våra kunder samlat in över 80 miljoner kronor. Beloppet motsvarar 3 miljoner nya träd eller utbildning för cirka 30 000 familjer i östra Afrika där Vi-skogen arbetar.

Hjälp Bris hålla öppet dygnet runt

Vi på Coop har som vision att vara den goda kraften i mat-Sverige där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Men vi vill vara en god kraft på fler sätt, inte minst i sammanhang som rör barn.

Andra samhällsengagemang

Läs mer om Coops andra hållbarhets- och samhällsengagemang.