Samarbeten

För en hållbar utveckling behöver vi arbeta tillsammans. Coops samarbetar därför med andra aktörer för en gemensam positiv kraft i samhället.

Vi-skogen

Vi vet att träd är bra av olika anledningar. Först och främst ger de skugga och skydd för vinden. Och bidrar med foder till djur och mat, inkomst och ved till bönderna och deras familjer.

We Effect

Biståndsorganisationen We Effect arbetar med hjälp till självhjälp i 20 länder i fyra världsdelar.

Bistånd på köpet

Genom att betala med Coop Mastercard eller Coop Matkonto avrundas slutsumman automatiskt uppåt till närmsta krona när du handlar. Med lite hjälp från dig kan fler människor ta steget ur fattigdom, för gott.

Panta och gör skillnad

Biståndsknappen har funnits i 10 år och genom att använda den har våra kunder samlat in över 80 miljoner kronor. Beloppet motsvarar 3 miljoner nya träd eller utbildning för cirka 30 000 familjer i östra Afrika där Vi-skogen arbetar.

Hjälp Bris hålla öppet dygnet runt

Barn som har det svårt behöver stöd. Bris kan ge det och genom att köpa Coops mjölk bidrar du till att Bris kan hålla sin stödlinje för barn öppen.

CleanSea

Vi på Coop är stolta att vara partner till CleanSea som arbetar för att rensa våra kuster från plast och skräp.

Mustaschkampen

Coop är stolt huvudpartner för Mustaschkampen och vi fortsätter vårt samarbete för femte året i rad. Det är fortfarande lika angeläget att sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom, prostatacancer.

Andra samhällsengagemang

Läs mer om Coops andra hållbarhets- och samhällsengagemang.

#Bevarasurret

Antalet bin minskar dramatiskt världen över. Utan bin skulle butikerna gapa tomma på frukter, bär och grönsaker.