För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wokad kål med rostade nötter

Betyg (1-5):
3.74 (23 betyg)

Flera kålsorter som wokas tillsammans med knapriga nötter och sedan toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g brysselkål
  • 350 g blomkål
  • 100 g svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 100 g haricots verts
  • 2 tsk flingsalt
  • 50 g smör
  • 1 dl hasselnötter, torrostade och skalade

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen om de är stora. Plocka blomkålen i små buketter och ta med de blastblad som är fina. Riv eller skär av bladen från svartkålens stjälk.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek först brysselkål och blomkål tills de är något mjuka. Tillsätt svartkål och haricots verts. Smula över flingsalt och stek ytterligare någon minut.
  3. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och slutat skumma. Rör om i botten under hela tiden. Ta kastrullen från värmen och vänd ner finhackade hasselnötter. Skeda direkt över de wokade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2019-12-15

Fantastiskt god wok som passar till det mesta! Vi tog halva mängden salt. Man kan säkert minska på smörmängden också om man torrrostar nötterna.

Liknande recept

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Gurktzatziki med valnötter

(1)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Indiskt kryddris

(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g brysselkål
  • 350 g blomkål
  • 100 g svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 100 g haricots verts
  • 2 tsk flingsalt
  • 50 g smör
  • 1 dl hasselnötter, torrostade och skalade

Wokad kål med rostade nötter

Betyg (1-5):
3.74 (23 betyg)

Flera kålsorter som wokas tillsammans med knapriga nötter och sedan toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen om de är stora. Plocka blomkålen i små buketter och ta med de blastblad som är fina. Riv eller skär av bladen från svartkålens stjälk.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek först brysselkål och blomkål tills de är något mjuka. Tillsätt svartkål och haricots verts. Smula över flingsalt och stek ytterligare någon minut.
  3. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och slutat skumma. Rör om i botten under hela tiden. Ta kastrullen från värmen och vänd ner finhackade hasselnötter. Skeda direkt över de wokade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2019-12-15

Fantastiskt god wok som passar till det mesta! Vi tog halva mängden salt. Man kan säkert minska på smörmängden också om man torrrostar nötterna.

Liknande recept

Grönkålssallad med julsmak

(238)

Gurktzatziki med valnötter

(1)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Indiskt kryddris

(16)