Vegopiroger
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Vegopiroger

4.17 (6 betyg)

Små vegopiroger fyllda med fräst vitkål, morot och lök som blandats med böngroddar och cashewnötter. Filodegen penslas med olja och blir alldeles frasig i ugnen.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 stycken
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 0.5 dl vatten
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 5 filodegsark
  • neutral olja, till pensling
Sallad:
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger, t ex vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.

  2. 2

    Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till fyrkantiga paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 min.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till salladen och servera till pirogerna.

Servering

Gott att strö över sesamfrön.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar