Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 300 g grovrivna morötter
  • 300 g grovriven vitkål
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • Dipp:
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter ochpressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna litemellanrum mellan rullarna.Pensla dem med olja ochgrädda tills de fått färg,20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna tilldippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(14)
Vårrullar med lime- och ingefärsdipp
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 300 g grovrivna morötter
  • 300 g grovriven vitkål
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • Dipp:
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter ochpressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna litemellanrum mellan rullarna.Pensla dem med olja ochgrädda tills de fått färg,20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna tilldippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(14)