Vårrullar med lime- och ingefärsdipp
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

3.17 (6 betyg)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

40 stycken
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 300 g grovriven vitkål
  • 300 g grovrivna morötter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven gul lök
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • 2 msk pressad citron
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
Dipp:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter och pressad citron.

  2. 2

    Vik ut filodegen. Skär arken i 4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.

  3. 3

    Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.

  4. 4

    Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna lite mellanrum mellan rullarna. Pensla dem med olja och grädda tills de fått färg, 20−25 minuter.

  5. 5

    Blanda ingredienserna till dippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar