Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 300 g grovriven vitkål
  • 300 g grovrivna morötter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven gul lök
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • 2 msk pressad citron
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1.5 tsk salt
  • Dipp:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter och pressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i 4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna lite mellanrum mellan rullarna. Pensla dem med olja och grädda tills de fått färg, 20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till dippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Marie, det går att förbereda rullarna och lägga dem i långpannan. Täck dem då med en fuktig handduk eftersom filodegen torkar snabbt. Lycka till!

Marie

2022-03-23

Går rullarna att förbereda några timmar innan de ska ätas?

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 300 g grovriven vitkål
  • 300 g grovrivna morötter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven gul lök
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • 2 msk pressad citron
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1.5 tsk salt
  • Dipp:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter och pressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i 4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna lite mellanrum mellan rullarna. Pensla dem med olja och grädda tills de fått färg, 20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till dippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-25

Hej Marie, det går att förbereda rullarna och lägga dem i långpannan. Täck dem då med en fuktig handduk eftersom filodegen torkar snabbt. Lycka till!

Marie

2022-03-23

Går rullarna att förbereda några timmar innan de ska ätas?