
Vårrullar med lime- och ingefärsdipp
Betyg (1-5):
Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
- 2 msk rapsolja eller solrosolja
- 300 g grovriven vitkål
- 300 g grovrivna morötter
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 riven gul lök
- 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
- 0.5 tsk svartpeppar
- 250 g strimlade sockerärtor
- 2 msk pressad citron
- 500 g tinad filodeg
- 2 msk rapsolja eller solrosolja
- 1.5 tsk salt
- Dipp:
- 1 dl sweet chilisås
- 1 lime, rivet skal
- 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk fisksås (nam pla)
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter ochpressad citron.
- Vik ut filodegen. Skär arken i4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
- Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
- Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna litemellanrum mellan rullarna.Pensla dem med olja ochgrädda tills de fått färg,20−25 minuter.
- Blanda ingredienserna tilldippen.
Servering
Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.
Vårrullar med lime- och ingefärsdipp
Betyg (1-5):
Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter ochpressad citron.
- Vik ut filodegen. Skär arken i4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
- Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
- Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna litemellanrum mellan rullarna.Pensla dem med olja ochgrädda tills de fått färg,20−25 minuter.
- Blanda ingredienserna tilldippen.
Servering
Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-25
Hej Marie, det går att förbereda rullarna och lägga dem i långpannan. Täck dem då med en fuktig handduk eftersom filodegen torkar snabbt. Lycka till!
2022-03-23
Går rullarna att förbereda några timmar innan de ska ätas?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-25
Hej Marie, det går att förbereda rullarna och lägga dem i långpannan. Täck dem då med en fuktig handduk eftersom filodegen torkar snabbt. Lycka till!
Marie
2022-03-23
Går rullarna att förbereda några timmar innan de ska ätas?