Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god paj som är toppad med crunchiga valnötter. Perfekt att servera på julbordet eller som middag. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 225 g grönkål, skuren i bitar
  • 1 stor rödlök, hackad eller skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g fetaost eller vitost
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 50 g valnöt
  • Pajdeg
  • 150 g smör, kallt tärnat
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylen ca 10 min.
  2. Kavla ut degen på mjölad bänk och lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ner ordentligt i kanten. Låt stå i frysen ca 10 min. Nagga med gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Fräs grönkål och lök i olja. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Fräs tills allt är mjukt och ta från värmen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Lägg grönkålen i pajskalet blandat med smulad fetaost och riven ost.
  5. Häll över äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen till fin färg och tills äggstanningen stelnat, ca 30 min. Toppa ev med hackade valnötter vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Grönkålspaj med fetaost och valnötter
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 225 g grönkål, skuren i bitar
  • 1 stor rödlök, hackad eller skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g fetaost eller vitost
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 50 g valnöt
  • Pajdeg
  • 150 g smör, kallt tärnat
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten

Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god paj som är toppad med crunchiga valnötter. Perfekt att servera på julbordet eller som middag. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylen ca 10 min.
  2. Kavla ut degen på mjölad bänk och lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ner ordentligt i kanten. Låt stå i frysen ca 10 min. Nagga med gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Fräs grönkål och lök i olja. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Fräs tills allt är mjukt och ta från värmen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Lägg grönkålen i pajskalet blandat med smulad fetaost och riven ost.
  5. Häll över äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen till fin färg och tills äggstanningen stelnat, ca 30 min. Toppa ev med hackade valnötter vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)