Vegetarisk Jansson

Vegetarisk Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetarisk Janssons frestelse med soltorkade tomater, pinjenötter och parmesan. Recept som alla klarar av och som blir en riktig favorit på julbordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + ev mjölk
  • 1 krm strösocker
  • svartpeppar
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Fräs löken mjuk, utan att den får färg, i smör i en stor stekpanna, ca 3 min.
  2. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning ca 10 min. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då.
  3. Späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Ta pannan från värmen och vänd ner tomaterna. Fördela frestelsen i sex små ugnsformar eller en stor.
  5. Toppa med pinjenötter och parmesan. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min. Garnera med hackad persilja.
Vegetarisk Jansson
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + ev mjölk
  • 1 krm strösocker
  • svartpeppar
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • färsk persilja

Vegetarisk Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetarisk Janssons frestelse med soltorkade tomater, pinjenötter och parmesan. Recept som alla klarar av och som blir en riktig favorit på julbordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Fräs löken mjuk, utan att den får färg, i smör i en stor stekpanna, ca 3 min.
  2. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning ca 10 min. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då.
  3. Späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Ta pannan från värmen och vänd ner tomaterna. Fördela frestelsen i sex små ugnsformar eller en stor.
  5. Toppa med pinjenötter och parmesan. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jon

2022-06-29

Perfekt för oss som inte kan äta fisk! Jag lagar denna året om, som en smakrik potatisgratäng!