Vegansk Jansson

Vegansk Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Gör en vegansk Janssons frestelse med potatis, kapris och lök till julbordet . Supergott och passar även perfekt som middag när den serveras med en grönkålssallad.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk kryddpepparkorn, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl Havregrädde
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 70 g grönkål, till servering
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk vinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Eventuellt skala och skär potatisarna i stavar. Strimla löken och stek den mjuk i smör.
  2. Vänd runt potatis med lök, kapris, kryddpeppar, salt och peppar i en ugnsform. Häll över grädde och toppa med hyvlat margarin och ströbröd.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Riv grönkålen i bitar och krama runt med olivolja, flingsalt och valfri vinäger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Superboy

2022-01-05

Really nice

Maria

2021-12-27

Tips: blir tyvärr lite smaklöst om en följer receptet. Jag la till halverade gröna oliver och strimlade soltorkade tomater - och då blev det jättegott :)

Vegansk Jansson
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk kryddpepparkorn, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl Havregrädde
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 70 g grönkål, till servering
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk vinäger

Vegansk Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Gör en vegansk Janssons frestelse med potatis, kapris och lök till julbordet . Supergott och passar även perfekt som middag när den serveras med en grönkålssallad.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Eventuellt skala och skär potatisarna i stavar. Strimla löken och stek den mjuk i smör.
  2. Vänd runt potatis med lök, kapris, kryddpeppar, salt och peppar i en ugnsform. Häll över grädde och toppa med hyvlat margarin och ströbröd.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Riv grönkålen i bitar och krama runt med olivolja, flingsalt och valfri vinäger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Superboy

2022-01-05

Really nice

Maria

2021-12-27

Tips: blir tyvärr lite smaklöst om en följer receptet. Jag la till halverade gröna oliver och strimlade soltorkade tomater - och då blev det jättegott :)