Gul gazpacho
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Gul gazpacho

5 (1 betyg)

En riktigt sommarsoppa - färgstark med intensiva smaker. Servera som förrätt eller mellanmål med knapriga kumminkex!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnat, skalat äpple, i bitar
  • 2 urkärnade gula paprikor, i bitar
  • 1 urkärnad och hackad chilifrukt
  • 3 gula tomater, skållade, skalade, urkärnade, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Kumminkex:
  • 200 g smördeg
  • 1 ägg, endast gulan, uppvispad
  • 2 msk kummin
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök några minuter utan att den tar färg. Tillsätt äpple, gurka paprika och chili och fräs cirka 5 minuter under omrörning. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans småkoka på svag värme under lock cirka 10 minuter tills allt är mjukt.

  2. 2

    Finfördela soppan i en matberedare, späd med vattnet, lite åt gången och smaka av med vinäger salt och peppar.

Kumminkex

  1. 1

    Skär stavar cirka 2 cm breda av kavlad smördeg. Pensla med äggula och strö över kummin och lite flingsalt. Grädda cirka 15 minuter.

Servering

Servera soppan kall eller varm med kumminkexen som en mellanrätt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ugnen på grill. Skär varje paprika i fyra delar och skrapa ur kärnorna. Lägg paprikan på en plåt med skalet uppåt och sätt in den under het grill tills skalen blir blåsiga och svartnar. Låt dem svalna lite och drag av skalen med en liten kniv. Fräs
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar