Gazpacho med brödkrutonger
  • Tid 15 min

Gazpacho med brödkrutonger

2.2 (5 betyg)

Om man man vill ha i sig något snabbt och inte är jättehungrig en varm dag - då är det här soppan för dig.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gurka, 350 g, i bitar
  • 1 skalad gul lök, i bitar
  • 1 urkärnad röd paprika, i bitar
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
Brödkrutonger:
  • 2 msk olivolja
  • 3 tärnade ljusa brödskivor, gärna lantbröd
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg gurka, lök, paprika, tomater, vitlök och chili i en matberedare och mixa tills grönsakerna är riktigt finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ordentligt igen.

  2. 2

    Låt helst soppan stå några minuter innan du smakar av och eventuellt ökar på någon av ingredienserna; det tar en stund för smakerna att komma fram, speciellt chilin.

Brödkrutonger

  1. 1

    Hetta upp olja. Stek brödtärningarna frasiga. Strö över lite flingsalt. Servera till gazpachon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Öka gärna på vitlök och chili om du gillar starkt och kryddigt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar