Vallmokaka med citron

Vallmokaka med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig vallmokaka med apelsin, citron och krämig frosting. Recept ur kokboken Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1.5 dl kvarg (0,3 %)
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl (el vanligt)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl vallmofrö
  • 1 msk vallmofrön, till garnering
  • Frosting
  • 25 g växtbaserat margarin, rumstempererat
  • 50 g cream cheese (light)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Täck formen med ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda skal av citrusfrukterna med apelsinsaft, kvarg och olja.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner allt i smeten. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Provstickan ska vara torr.

Frosting

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bred frostingen över kakan och strö över lite extra vallmofrön.

Tips

Har du en lite större form, grädda kakan kortare tid. Känn med provsticka.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



J

2022-06-19

Den blev helt fantastiskt!

Vallmokaka med citron
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1.5 dl kvarg (0,3 %)
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl (el vanligt)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl vallmofrö
  • 1 msk vallmofrön, till garnering
  • Frosting
  • 25 g växtbaserat margarin, rumstempererat
  • 50 g cream cheese (light)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal

Vallmokaka med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig vallmokaka med apelsin, citron och krämig frosting. Recept ur kokboken Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Täck formen med ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda skal av citrusfrukterna med apelsinsaft, kvarg och olja.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner allt i smeten. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Provstickan ska vara torr.

Frosting

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bred frostingen över kakan och strö över lite extra vallmofrön.

Tips

Har du en lite större form, grädda kakan kortare tid. Känn med provsticka.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



J

2022-06-19

Den blev helt fantastiskt!