Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knäckig blåbärspaj med havregryn och sirap. Riktigt enkelt recept på den godaste blåbärspajen du någonsin smakat!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
  • 450 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda blåbär och potatismjöl i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min. Rör ner havregryn, mjöl och salt i kastrullen.
  3. Häll smeten över bären i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min.

Tips

Servera med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-15

Hej Lillemor, alla recept som publiceras i Mer Smak och här på coop.se provlagas självklart, men ibland händer korrfel som gör att siffror eller bokstäver blir fel. Vi jobbar självklart för att minimera antalet sådana fel, och hoppas att du provar receptet igen enligt de mått som finns här. Ha en fin dag!

Lillemor

2022-07-31

Helt galet recept! Det blev ingen paj och kolasmeten sjönk botten, trist. Haft kalas idag och bjöd på denna hemska blåbärssmet, usch. Plockade alla bären i går. Föreslår att ni testlagar alla recept i MerSmak.

Evalotta

2022-07-15

Det var synd att jag inte läste denna kommentar innan, det känns ju förargligt att receptet i mersmak var fel!

Checkbox Coop

2022-06-28

Hej IL, det hade blivit fel i Mer Smak, så 2,5 dl är det som stämmer.

IL

2022-06-25

I Mersmak står det 1/2 dl havregryn, det blev ganska löst, inte som en paj.

Camilla

2022-06-25

Själva kolasmeten sjönk till botten och blev till fragment så det blev mer blåbärskompott med några små öar av något kolasmakande. Mysko.

Knäckig blåbärspaj
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Knäckig blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knäckig blåbärspaj med havregryn och sirap. Riktigt enkelt recept på den godaste blåbärspajen du någonsin smakat!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda blåbär och potatismjöl i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min. Rör ner havregryn, mjöl och salt i kastrullen.
  3. Häll smeten över bären i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min.

Tips

Servera med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-15

Hej Lillemor, alla recept som publiceras i Mer Smak och här på coop.se provlagas självklart, men ibland händer korrfel som gör att siffror eller bokstäver blir fel. Vi jobbar självklart för att minimera antalet sådana fel, och hoppas att du provar receptet igen enligt de mått som finns här. Ha en fin dag!

Lillemor

2022-07-31

Helt galet recept! Det blev ingen paj och kolasmeten sjönk botten, trist. Haft kalas idag och bjöd på denna hemska blåbärssmet, usch. Plockade alla bären i går. Föreslår att ni testlagar alla recept i MerSmak.

Evalotta

2022-07-15

Det var synd att jag inte läste denna kommentar innan, det känns ju förargligt att receptet i mersmak var fel!

Checkbox Coop

2022-06-28

Hej IL, det hade blivit fel i Mer Smak, så 2,5 dl är det som stämmer.

IL

2022-06-25

I Mersmak står det 1/2 dl havregryn, det blev ganska löst, inte som en paj.

Camilla

2022-06-25

Själva kolasmeten sjönk till botten och blev till fragment så det blev mer blåbärskompott med några små öar av något kolasmakande. Mysko.