Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Knäckig blåbärspaj med havregryn och sirap. Riktigt enkelt recept på den godaste blåbärspajen du någonsin smakat!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda blåbär och potatismjöl i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min. Rör ner havregryn, mjöl och salt i kastrullen.
  3. Häll smeten över bären i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min.

Tips

Servera med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Knäckig blåbärspaj
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Knäckig blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Knäckig blåbärspaj med havregryn och sirap. Riktigt enkelt recept på den godaste blåbärspajen du någonsin smakat!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda blåbär och potatismjöl i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min. Rör ner havregryn, mjöl och salt i kastrullen.
  3. Häll smeten över bären i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min.

Tips

Servera med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljsås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)