Vegansk blåbärskaka i långpanna

Vegansk blåbärskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god och somrig kaka gjord i långpanna, smaksatt med citron, vanilj och blåbär. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
28 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 3.5 dl havredryck
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft (4 msk)
  • 225 g frysta blåbär
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Tillsätt socker och rörom. Häll i resten av ingredienserna (förutom bären) och rör till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten i ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. Strö ut blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, beroendepå kakans tjocklek, känn med provsticka. Låt svalna och skär sedan i bitar. Pudra överflorsocker vid servering.

Tips

God att servera medväxtbaserad grädde ellervaniljvisp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Christina, tack för att du uppmärksammade oss på att mängden trillat bort. 1 tsk vaniljsocker ska det vara :)

Christina

2021-09-13

Hur mycket vaniljsocker ska det vara? I min Coop-app står det 1 äkta vaniljsocker. Mvh Christina

Liknande recept

Spara recept

Rödgröd med flöde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelris med saftsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marängtårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Citronkaka med vallmofrö

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Prinsesstårta

Betyg
Betyg
(112)
Vegansk blåbärskaka i långpanna
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 3.5 dl havredryck
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft (4 msk)
  • 225 g frysta blåbär
  • florsocker, till servering

Vegansk blåbärskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god och somrig kaka gjord i långpanna, smaksatt med citron, vanilj och blåbär. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
28 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Tillsätt socker och rörom. Häll i resten av ingredienserna (förutom bären) och rör till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten i ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. Strö ut blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, beroendepå kakans tjocklek, känn med provsticka. Låt svalna och skär sedan i bitar. Pudra överflorsocker vid servering.

Tips

God att servera medväxtbaserad grädde ellervaniljvisp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Christina, tack för att du uppmärksammade oss på att mängden trillat bort. 1 tsk vaniljsocker ska det vara :)

Christina

2021-09-13

Hur mycket vaniljsocker ska det vara? I min Coop-app står det 1 äkta vaniljsocker. Mvh Christina

Liknande recept

Spara recept

Rödgröd med flöde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelris med saftsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marängtårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Citronkaka med vallmofrö

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Prinsesstårta

Betyg
Betyg
(112)