Vegansk blåbärskaka i långpanna

Vegansk blåbärskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Så god och somrig kaka gjord i långpanna, smaksatt med citron, vanilj och blåbär. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
28 bitar
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 3.5 dl havredryck
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft (4 msk)
  • 225 g frysta blåbär
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Tillsätt socker och rörom. Häll i resten av ingredienserna (förutom bären) och rör till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten i ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. Strö ut blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, beroendepå kakans tjocklek, känn med provsticka. Låt svalna och skär sedan i bitar. Pudra överflorsocker vid servering.

Tips

God att servera medväxtbaserad grädde ellervaniljvisp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2022-07-29

Blev jättebra och fluffig. Som riktig sockerkaka 😊. Bra till min som Som är allergisk mot mjölkprotein och ägg.

Matilda

2022-02-08

Enkel att tillaga och mycket god! Perfekt att servera med vegansk vaniljsås eller vaniljglass :)

Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Christina, tack för att du uppmärksammade oss på att mängden trillat bort. 1 tsk vaniljsocker ska det vara :)

Christina

2021-09-13

Hur mycket vaniljsocker ska det vara? I min Coop-app står det 1 äkta vaniljsocker. Mvh Christina

Vegansk blåbärskaka i långpanna
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 3.5 dl havredryck
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft (4 msk)
  • 225 g frysta blåbär
  • florsocker, till servering

Vegansk blåbärskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Så god och somrig kaka gjord i långpanna, smaksatt med citron, vanilj och blåbär. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
28 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Tillsätt socker och rörom. Häll i resten av ingredienserna (förutom bären) och rör till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten i ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. Strö ut blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, beroendepå kakans tjocklek, känn med provsticka. Låt svalna och skär sedan i bitar. Pudra överflorsocker vid servering.

Tips

God att servera medväxtbaserad grädde ellervaniljvisp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2022-07-29

Blev jättebra och fluffig. Som riktig sockerkaka 😊. Bra till min som Som är allergisk mot mjölkprotein och ägg.

Matilda

2022-02-08

Enkel att tillaga och mycket god! Perfekt att servera med vegansk vaniljsås eller vaniljglass :)

Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Christina, tack för att du uppmärksammade oss på att mängden trillat bort. 1 tsk vaniljsocker ska det vara :)

Christina

2021-09-13

Hur mycket vaniljsocker ska det vara? I min Coop-app står det 1 äkta vaniljsocker. Mvh Christina