Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)