Blåbärspaj med havregryn

Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.
Blåbärspaj med havregryn
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!