Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(87)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin J

2021-05-15

Vill nog inte ha i kardemumma

Smulpaj med rabarber
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(87)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin J

2021-05-15

Vill nog inte ha i kardemumma