
Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Kokt potatis som man krossar lätt och ugnsrostar tillsammans med olja och salt och sedan toppas med en kräm av Västerbottensost och bacon. Recept av Lise-Lotte Forslin.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
- 1 kg färskpotatis
- 0.5 dl olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 0.5 kruka timjan
- 120 g bacon
- Ostkräm
- 100 g Västerbottensost
- 1.5 dl crème fraiche
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 tsk honung
- 1 dl hackad bladpersilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka potatisen mjuk och låt ånga av ordentligt. Fördela potatisen på en plåt och tryck till varje potatis med en gaffel så de spricker upp lite.
- Ringla över olja, salta, peppra. Repa hälften av timjanbladen och strö över. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
- Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Ostkräm: Riv osten grovt och rör ihop ingredienserna till krämen. Klicka på potatisen när den svalnat lite.
- Strö över bacon och resten av timjanbladen.
Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost
Betyg (1-5):
Kokt potatis som man krossar lätt och ugnsrostar tillsammans med olja och salt och sedan toppas med en kräm av Västerbottensost och bacon. Recept av Lise-Lotte Forslin.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka potatisen mjuk och låt ånga av ordentligt. Fördela potatisen på en plåt och tryck till varje potatis med en gaffel så de spricker upp lite.
- Ringla över olja, salta, peppra. Repa hälften av timjanbladen och strö över. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
- Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Ostkräm: Riv osten grovt och rör ihop ingredienserna till krämen. Klicka på potatisen när den svalnat lite.
- Strö över bacon och resten av timjanbladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!