Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost

Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kokt potatis som man krossar lätt och ugnsrostar tillsammans med olja och salt och sedan toppas med en kräm av Västerbottensost och bacon. Recept av Lise-Lotte Forslin.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 kruka timjan
  • 120 g bacon
  • Ostkräm
  • 100 g Västerbottensost
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk honung
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka potatisen mjuk och låt ånga av ordentligt. Fördela potatisen på en plåt och tryck till varje potatis med en gaffel så de spricker upp lite.
  3. Ringla över olja, salta, peppra. Repa hälften av timjanbladen och strö över. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Ostkräm: Riv osten grovt och rör ihop ingredienserna till krämen. Klicka på potatisen när den svalnat lite.
  6. Strö över bacon och resten av timjanbladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 kruka timjan
  • 120 g bacon
  • Ostkräm
  • 100 g Västerbottensost
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk honung
  • 1 dl hackad bladpersilja

Smashed potatoes med bacon och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kokt potatis som man krossar lätt och ugnsrostar tillsammans med olja och salt och sedan toppas med en kräm av Västerbottensost och bacon. Recept av Lise-Lotte Forslin.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka potatisen mjuk och låt ånga av ordentligt. Fördela potatisen på en plåt och tryck till varje potatis med en gaffel så de spricker upp lite.
  3. Ringla över olja, salta, peppra. Repa hälften av timjanbladen och strö över. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Ostkräm: Riv osten grovt och rör ihop ingredienserna till krämen. Klicka på potatisen när den svalnat lite.
  6. Strö över bacon och resten av timjanbladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!