Krossad potatis med Västerbottensost och rom

Krossad potatis med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kokt och ugnsgratinerad potatis med Västerbottensost som toppas med gräddfil och rom. Perfekt som komplement till kräftskivan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 900 g mandelpotatis
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl gräddfil
  • 80 g stenbitsrom eller liknande
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och fördela på en ugnsplåt.
  2. Krossa dem med en stekspade så de blir platta men ändå håller ihop.
  3. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Klicka ut gräddfil och rom på potatisarna.
  4. Toppa med lök och garnera med dill. Servera som tillbehör till kräftorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-04

Hej Marie, det är godast om de är varma eller ljumma!

Marie

2021-10-02

Skall potatisen serveras kall eller helst lite varm?

Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Anna-Lena, vi ska genast se över våra svenskkunskaper :) Tack för feedback!

Paula

2021-08-07

Men du förstår nog ändå ;-)

Anna-Lena

2021-08-03

Den som skrivit receptet borde nog träna mer på svenskan. Flera ihopskrivningar av ord. Lite bättring där tror jag.

Krossad potatis med Västerbottensost och rom
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 900 g mandelpotatis
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl gräddfil
  • 80 g stenbitsrom eller liknande
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Krossad potatis med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Kokt och ugnsgratinerad potatis med Västerbottensost som toppas med gräddfil och rom. Perfekt som komplement till kräftskivan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och fördela på en ugnsplåt.
  2. Krossa dem med en stekspade så de blir platta men ändå håller ihop.
  3. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Klicka ut gräddfil och rom på potatisarna.
  4. Toppa med lök och garnera med dill. Servera som tillbehör till kräftorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-04

Hej Marie, det är godast om de är varma eller ljumma!

Marie

2021-10-02

Skall potatisen serveras kall eller helst lite varm?

Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Anna-Lena, vi ska genast se över våra svenskkunskaper :) Tack för feedback!

Paula

2021-08-07

Men du förstår nog ändå ;-)

Anna-Lena

2021-08-03

Den som skrivit receptet borde nog träna mer på svenskan. Flera ihopskrivningar av ord. Lite bättring där tror jag.