Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis

Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(119)

Vegetariska färsbiffar med grekiska smaker av fetaost. Som serveras med klyftpotatis och broccoli. Passar perfekt som middag till hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 tsk flingsalt
  • 400 g formbar vegofärs
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk vinäger
  • 250 g fryst broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Smula över 1 tsk salt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda färsen med smulad fetaost, ½ grovriven lök, vitlök, oregano, chiliflakes, 1 tsk salt och peppar. Forma till 8 biffar.
  3. Stek biffarna i 1 msk olja i en het stekpanna till fin färg och genomstekta.
  4. Strimla resten av löken tunt och krama runt med ½ tsk salt och vinäger.
  5. Lägg broccolin i kokande vatten och låt koka tills tinade. Servera till klyftpotatisen och biffarna. Toppa med rödlöken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2021-10-13

Man behöver inget salt, helt ok men inte mer..

Anna

2021-03-22

Så gott !! Barnen gillade dem också

Jörgen

2021-03-09

Jättegott! Lite svårt att få färsen att binda ihop. Jag behöver nog lite ströbröd och potatismjöl

Janni

2021-02-22

Tillsätt soltorkade tomater så är biffen supergod!

Tobias

2021-02-04

Goda, smakrika biffar. En lättlagad vardagsfavorit!

Marie-Louise

2021-02-03

Fantastiskt gott! Jag serverade det med ugnsrostade grönsaker och en kall sås gjord på gräddfil och dipmix.

Inger Maria

2021-01-20

Mycket gott och lättlagat👍

Inger Maria

2021-01-20

Mycket gott och lättlagat👍

Ann-Christine

2021-01-19

Supergott! Jag uteslöt salt helt i biffarna, minns sedan tidigare att vegoprodukter är friskt saltade. Plus att fetaost är salt.

Hillevi

2021-01-10

Väldigt gott! Nästa gång blir det lite mindre salt i biffarna bara.. Passade väldigt bra med äppelchutney blandat med lite matyoghurt till.

Ulrika

2021-01-04

Fantastiskt gott och lättlagat!

A

2021-01-03

riktigt gott till tzatziki

Alexandra

2021-01-03

Riktigt goda biffar, ojojoj! Även barnen på åt och det hör inte till vanligheten

Stefan

2020-12-17

Fantastiskt goda, blir absolut flera gånger. Smakade ännu bättre dagen efter.

Minna

2020-12-16

Mycket gott!!! Gick även hem hos barnen. Kommer att lagas fler gånger.

Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 tsk flingsalt
  • 400 g formbar vegofärs
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk vinäger
  • 250 g fryst broccoli

Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(119)

Vegetariska färsbiffar med grekiska smaker av fetaost. Som serveras med klyftpotatis och broccoli. Passar perfekt som middag till hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Smula över 1 tsk salt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda färsen med smulad fetaost, ½ grovriven lök, vitlök, oregano, chiliflakes, 1 tsk salt och peppar. Forma till 8 biffar.
  3. Stek biffarna i 1 msk olja i en het stekpanna till fin färg och genomstekta.
  4. Strimla resten av löken tunt och krama runt med ½ tsk salt och vinäger.
  5. Lägg broccolin i kokande vatten och låt koka tills tinade. Servera till klyftpotatisen och biffarna. Toppa med rödlöken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2021-10-13

Man behöver inget salt, helt ok men inte mer..

Anna

2021-03-22

Så gott !! Barnen gillade dem också

Jörgen

2021-03-09

Jättegott! Lite svårt att få färsen att binda ihop. Jag behöver nog lite ströbröd och potatismjöl

Janni

2021-02-22

Tillsätt soltorkade tomater så är biffen supergod!

Tobias

2021-02-04

Goda, smakrika biffar. En lättlagad vardagsfavorit!

Marie-Louise

2021-02-03

Fantastiskt gott! Jag serverade det med ugnsrostade grönsaker och en kall sås gjord på gräddfil och dipmix.

Inger Maria

2021-01-20

Mycket gott och lättlagat👍

Inger Maria

2021-01-20

Mycket gott och lättlagat👍

Ann-Christine

2021-01-19

Supergott! Jag uteslöt salt helt i biffarna, minns sedan tidigare att vegoprodukter är friskt saltade. Plus att fetaost är salt.

Hillevi

2021-01-10

Väldigt gott! Nästa gång blir det lite mindre salt i biffarna bara.. Passade väldigt bra med äppelchutney blandat med lite matyoghurt till.

Ulrika

2021-01-04

Fantastiskt gott och lättlagat!

A

2021-01-03

riktigt gott till tzatziki

Alexandra

2021-01-03

Riktigt goda biffar, ojojoj! Även barnen på åt och det hör inte till vanligheten

Stefan

2020-12-17

Fantastiskt goda, blir absolut flera gånger. Smakade ännu bättre dagen efter.

Minna

2020-12-16

Mycket gott!!! Gick även hem hos barnen. Kommer att lagas fler gånger.