Stekta gnocchi med parmesan och örter

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • Gnocchi:
  • 500 g potatisar, skalade, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, i tärningar
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk citron, pressad saft
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Gnocci

  1. Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2014-10-01

Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

Stekta gnocchi med parmesan och örter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Gnocchi:
  • 500 g potatisar, skalade, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, i tärningar
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk citron, pressad saft
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

Gnocci

  1. Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2014-10-01

Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.