
Stekta gnocchi med parmesan och örter
Betyg (1-5):
Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- Gnocchi:
- 500 g potatisar, skalade, i bitar
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- Tomatsalsa:
- 4 tomater, i tärningar
- 0.5 hackad rödlök
- 1 dl hackad basilika
- 1 msk citron, pressad saft
- svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
Gnocci
- Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.
Tomatsalsa
- Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.
Stekta gnocchi med parmesan och örter
Betyg (1-5):
Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
Gnocci
- Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.
Tomatsalsa
- Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-10-01
Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.
2012-09-19
de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.
2012-09-19
de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ylva
2014-10-01
Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.
lena chopra
2012-09-19
de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.
lena chopra
2012-09-19
de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.