Siktkaka
  • Ugn 200º

Siktkaka

3.18 (17 betyg)

Den klassiska siktkakan, fast med mindre jäst och med yoghurt. Perfekt smörgåsbröd.

  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: Arbetstid 5 min, jästid 1,5 timme, gräddtid 40 min

Ingredienser

8 bitar
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk mortlad hel anis
  • 2 tsk mortlad hel fänkål
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 11 dl rågsikt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Jäs 1 timme under bakduk.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (25 x 30 centimeter). Tryck ut degen i långpannan och skär den i åtta bitar. Jäs 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar