Bröd med Kesella

Bröd med Kesella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken
  • 12 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  2. Jäs under bakduk 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



KAtten

2013-04-18

det var svårt för degen var så kletig

Bröd med Kesella
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 12 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 tsk salt

Bröd med Kesella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  2. Jäs under bakduk 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



KAtten

2013-04-18

det var svårt för degen var så kletig