
Dinkelscones
Betyg (1-5):
Nyttiga scones med dinkelmjöl, linfrön och pumpakärnor.
Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
- 3 dl fullkornsdinkelmjöl
- 4 dl siktat dinkelmjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 dl pumpakärnor
- 0.5 dl havrekli
- 0.5 dl linfrön
- 0.5 dl torkade aprikoser, hackade
- 2 ägg
- 250 g kvarg naturell (10 %)
- 3 dl mjölk
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.Blanda alla torra ingredienseri en bunke. Vispaihop ägg, kvarg och mjölk.
- Rör ner äggblandningen ide torra ingredienserna.Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformareller i en smord muffinsplåt.Grädda mitt i ugnen12–15 min.
Dinkelscones
Betyg (1-5):
Nyttiga scones med dinkelmjöl, linfrön och pumpakärnor.
Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.Blanda alla torra ingredienseri en bunke. Vispaihop ägg, kvarg och mjölk.
- Rör ner äggblandningen ide torra ingredienserna.Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformareller i en smord muffinsplåt.Grädda mitt i ugnen12–15 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-01-20
Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Åsa
2019-01-20
Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.