Proteinrikt hälsobröd

Proteinrikt hälsobröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Bröd som du håller dig mätt på länge. Bra start på dagen.

Tillagningstid: 1 timme + 1 tim 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
  • 25 g jäst
  • 4 dl rumsvarmt vatten
  • 125 g kvarg (0,5%)
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 1.5 dl havrekli
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrö
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och kvargen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. Rör till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Lyft brödet ur formen och låt svalna. Serveras med fördel dagen efter eller ordentligt avsvalnat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-12

Hej Sofia Nej, det hade smitit in en till kvarg-ingrediens. Det ska bara vara 1 x 125 g kvarg :) /Maja, redaktör

Sofia

2020-10-11

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Rafaela

2019-11-17

Så gott, saftigt och mumsigt 😊

Checkbox Coop

2016-10-31

Till Anneli: Det är en halvplåt så måtten är ca 20 x 25. Lycka till med brödbakandet!

Anneli

2016-10-26

Vad är det för mått på brödformen? De vanliga är högre och smalare än vad som ser ut att ha använts här...

Karin

2016-04-26

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Bengt Jacobson

2015-03-13

nu när jag har alla ingredienser kommer jag göra det om och om igen, Bengt

Proteinrikt hälsobröd
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 4 dl rumsvarmt vatten
  • 125 g kvarg (0,5%)
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 1.5 dl havrekli
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrö
  • 2 tsk salt

Proteinrikt hälsobröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Bröd som du håller dig mätt på länge. Bra start på dagen.

Tillagningstid: 1 timme + 1 tim 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och kvargen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. Rör till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Lyft brödet ur formen och låt svalna. Serveras med fördel dagen efter eller ordentligt avsvalnat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-12

Hej Sofia Nej, det hade smitit in en till kvarg-ingrediens. Det ska bara vara 1 x 125 g kvarg :) /Maja, redaktör

Sofia

2020-10-11

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Rafaela

2019-11-17

Så gott, saftigt och mumsigt 😊

Checkbox Coop

2016-10-31

Till Anneli: Det är en halvplåt så måtten är ca 20 x 25. Lycka till med brödbakandet!

Anneli

2016-10-26

Vad är det för mått på brödformen? De vanliga är högre och smalare än vad som ser ut att ha använts här...

Karin

2016-04-26

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Bengt Jacobson

2015-03-13

nu när jag har alla ingredienser kommer jag göra det om och om igen, Bengt