Rimmad lax med dillpotatis

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Rimmad lax med dillslungad potatis, rädisa och sockerärtor. Fräscht och somrigt recept!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g rimmad lax i skivor
  • 1 citron
  • Dillslungade grönsaker
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerärta
  • 3 msk smör
  • 150 g rädisor, skivade
  • 2 dl hackad dill
  • salt
  • Rimmad lax
  • 1 kg laxfilé
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka potatisen i en rymlig kastrull med saltat vatten. Skär broccolin i buketter och stjälken i tunna skivor. Låt broccoli och sockerärter koka med potatisen de sista 2 min.
  2. Smält smöret och vänd ihop med potatis, broccoli, sockerärter, rädisor och dill. Smaka av med salt.
  3. Servera med lax och citronklyftor.

Rimmad lax

  1. Lägg laxen i en plastpåse. Blanda salt och socker och häll ner i påsen. Vänd runt så laxen blir helt täckt. Lägg påsen i en form ifall den skulle läcka. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim. Låt sedan stå i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden. Torka av laxen med hushållspapper. Skär upp i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
Rimmad lax med dillpotatis
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g rimmad lax i skivor
  • 1 citron
  • Dillslungade grönsaker
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerärta
  • 3 msk smör
  • 150 g rädisor, skivade
  • 2 dl hackad dill
  • salt
  • Rimmad lax
  • 1 kg laxfilé
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Rimmad lax med dillslungad potatis, rädisa och sockerärtor. Fräscht och somrigt recept!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i en rymlig kastrull med saltat vatten. Skär broccolin i buketter och stjälken i tunna skivor. Låt broccoli och sockerärter koka med potatisen de sista 2 min.
  2. Smält smöret och vänd ihop med potatis, broccoli, sockerärter, rädisor och dill. Smaka av med salt.
  3. Servera med lax och citronklyftor.

Rimmad lax

  1. Lägg laxen i en plastpåse. Blanda salt och socker och häll ner i påsen. Vänd runt så laxen blir helt täckt. Lägg påsen i en form ifall den skulle läcka. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim. Låt sedan stå i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden. Torka av laxen med hushållspapper. Skär upp i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bertil

2022-07-06

Hej Undrar varför ni inte skriver i receptet hur man rimmar laxen.