Laxlasagne med cottage cheese och dill
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Laxlasagne med cottage cheese och dill

2.45 (40 betyg)

Köttfärsen är utbytt mot lax i den här goda lasagnen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 300 g strimlad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 g cottage cheese
  • 5 dl mjölk
  • 200 g riven parmesanost
  • 2 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g skivad kallrökt lax
  • 500 g färska lasagneplattor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en panna och bryn purjolök och vitlök cirka 2 minuter.

  2. 2

    Mixa cottage cheese, mjölk och parmesanost med en stavmixer. Rör ner dill. Salta och peppra.

  3. 3

    Varva lök, ostblandning och lax med lasagneplattor i en ugnsfast form, cirka 20x30 centimeter.

  4. 4

    Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller enligt förpackningen. Lasagnen är klar när den bubblar i kanterna och ytan är gyllenbrun.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia och Shoaib

    Vår lasagne blev perfekt. Vi mixade kesoblandningen tillsammans med löken och bytte ut en del av mjölken mot grädde. Det tror vi gjorde att det blev krämigt i stället för vattnigt. Underbart lyxig och god lasagne som passar till både vardag och fest.

  • Birgitta

    Kanon gott, fungerade alldeles utmärkt med lättmjölk och lättkeso för mig.

  • Britta/Webbredaktionen

    Det är viktigt att ta mjölk 3% och inte lättkeso då blir det för vattnigt. Vill man ha den krämigare kan man byta mjölken mot grädde eller creme fraiche och ev mixa ner 1 msk vetemjöl i blandningen.

  • Beate Persson

    Dåliga proportioner i receptet, alldeles för mycket mjölk för mängden keso och ost. Rätten flöt när jag lagade den, trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Kan inte rekommenderas alls! Mycket besviken.

Visa fler