Chili- och limelax i ugn med nudelsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

3.47 (148 betyg)

Härlig lax med Asiatisk smak. Servera den med nudelsallad kryddad med chili och koriander.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lax, hel bit
  • 0.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • 30 g skalad, tunt skivad ingefära
  • 1 lime, tunt skivad
Nudelsallad:
  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk solrosolja, eller majsolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st tunt skivad rödlök
  • 1 skalad morot
  • 1 dl hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°.

Nudelsallad

  1. 1

    Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop.

  2. 2

    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

Sätt ett betyg

11 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vanja

    Tyckte det blev förvånansvärt smaklöst. Blev enormt mycket glasnudlar så smakerna försvann där i mängden. Är det verkligen rätt mängd glasnudlar angivet? Det är ju 100 g i ett paket...

  • Lena

    Enkelt, fräscht och jättegott!

  • Lotta

    Grymt gott och enkelt att laga. Jag saknade rödlök och tog finhackad purjo istället . Mycket gott sonen ( 10 år ) älskade detta :-)

  • Henrik

    Grymt god och dessutom snabblagat!

Visa fler