Lax med ingefärsdressing och grönsaksris
  • Tid 40 min

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

3.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • salt
  • 500 g laxfilé utan skinn
Ingefärsdressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • 0.5 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Supergott!