Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • Ingefärsdressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Tips

Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-04

Fick ha mycket mer ketchap manis för att dressingen skulle smaka nåt. Hade även i 1 riven vitlöksklyfta i dressingen. Annars en enkel och fräsch middag.

Cecilia

2016-03-17

Supergott!

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • Ingefärsdressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • 0.5 dl vatten

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Tips

Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-04

Fick ha mycket mer ketchap manis för att dressingen skulle smaka nåt. Hade även i 1 riven vitlöksklyfta i dressingen. Annars en enkel och fräsch middag.

Cecilia

2016-03-17

Supergott!