
Laxbiffar med japansk sås
Betyg (1-5):
Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g skinn- och benfri laxfilé i små tärningar
- 2 tsk riven pepparrot
- 2 msk hackad dill
- 3 msk potatismjöl
- 1 uppvispat ägg
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- Japansk sås:
- 1 lime, pressad saft
- 0.5 dl japansk soja
- 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker
- 700 g kokt ris
- 400 g kokta gröna bönor
- 200 g kokta majskorn
Gör så här
- Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
- Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
- Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.
Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.
Laxbiffar med japansk sås
Betyg (1-5):
Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
- Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
- Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.
Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-03-29
Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
michan
2013-03-29
Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".