
Nougat- och mandelbräck
- 150 g mandlar
- 250 g nougat
- 250 g mörk choklad
Gör så här
- Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
- Dela nougat och choklad i mindre bitar. Smält det i en skål över vattenbad. Lägg ner mandlarna och rör om. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock.
- Låt stå i kylskåp och stelna i cirka 1 timme och skär sedan upp i kuber.
Nougat- och mandelbräck
Gör så här
- Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
- Dela nougat och choklad i mindre bitar. Smält det i en skål över vattenbad. Lägg ner mandlarna och rör om. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock.
- Låt stå i kylskåp och stelna i cirka 1 timme och skär sedan upp i kuber.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-12-29
Jättegott recept. Jag häller smeten i knäck/ischokladformar så är det lättare och äta.
2012-12-23
Tycker dom blir lite kletiga och svårhanterliga. Nån som har bra tips? Kan bero på att jag tog mellan ljus choklad och lite mörk.
2012-12-21
Vi som gör julgodis dagligen tar dock alltid bort skalet när vi torrrostar dem, annars får dem ingen smak.
2012-12-17
Jättegoda, skalade mandeln, och rostade INTE, supergoda!
2012-12-17
tror man tar bort skalen på mandlarna när man har torrostat dom
2012-12-12
Låter gott. Ska man skala mandeln innan den torrostas?...
2012-11-30
Små mashmallows är bara såå gott i detta godis ;)
2012-11-29
Denna måsta absolut jag göra med mina barn - låter försvinnande gott, enkelt och roligt med alla variationsidéer.
2012-11-28
Jag gillar även bitar av lakrits i. Gärna saltlakrits. Mumma:-)
2012-11-28
Verkar riktigt smarrigt det här! Tar med mig alla andra tips på smaksättning oxå, tack för dem! =)
2012-11-28
Detta är ett jättebra recept. Funkar även finfint med flagad mandel som man rostar. Ni som inte tål nötter: Glöm inte att nougat är gjort på nötter!!
2012-11-28
Stackars Gunnar, det är synd om alla bittra, sura själar. Till er andra, fortsätt smaska i er hemlagat. Så mycket mer känsla i det godiset.
2012-11-28
Korkad kommentar av Gunnar....du förstår Gunnar att vi är många som är glutenintoleranta och inte kan köpa färdig kladdkaka från Coop... Kanonbra recept detta, jag brukar även köra med Marabou mjölkcholkad som jag smälter över vattenbad och har i rostade mandlar, gärna med flingsalt på, superdupergott.....lägger dom i större knäckformar....oemotståndliga!!!
2012-11-28
Instämmer med Louse, mashmallows blir toppengott.
2012-11-28
Det skulle förstås stå torkade dadlar i min föregående kommentar...... INTE torkade mandlar ;-)
2012-11-28
Tål man inte nötter kan man lägga i russin, torkade fikon, torkade mandlar eller rivet apelsinskal t.ex. Det blir oxå jättegott :-)
2012-11-28
Kan även tipsa om att lägga i dumlekolor och mashmallows. Blir makalöst gott! God jul!
2012-11-28
Bra tips! Jag gör samma fast med flagad, rostad mandel. Gunnar, du behöver inte läsa recept om du inte vill, du bara förstör den trevliga stämningen för oss andra med tråkiga kommentarer.
2012-11-28
Rosta solrosfrön och pumpakörnor och strö sist över sesamfrön iställer för nötter och mandel Det blir jättegott.
2012-11-28
Vad ska man göra om man inte tål nötter! Annars bra recept!!
2012-11-27
toppen med enkla snabba godbitar, i alla fall för oss som vill göra själv i stället för att köpa. rivet apelsinskal i är inte så dumt. :-)
2012-11-27
Bättre köpa en fryst kladdkaka FRÅN COOP och göra nåt vettigare JUST I JULTID te.x. inte refusera mig igen
2012-11-27
gottgottigottgott
2012-11-27
FY!!Var väl inte de negativa svaren som var menat.Gott o lättlagat.
2012-11-27
konstigt att de flesta som svarar på recept på den här hemsidan gnäller över något. trist
2012-11-27
går bra m hackade hasselnötter utan torrostning
2012-11-27
Köp en fryst kladdkaka istället - och spar tid till att äta upp den
2012-11-27
Godare med ljus choklad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
<monika
2012-12-29
Jättegott recept. Jag häller smeten i knäck/ischokladformar så är det lättare och äta.
Marie
2012-12-23
Tycker dom blir lite kletiga och svårhanterliga. Nån som har bra tips? Kan bero på att jag tog mellan ljus choklad och lite mörk.
Åsa
2012-12-21
Vi som gör julgodis dagligen tar dock alltid bort skalet när vi torrrostar dem, annars får dem ingen smak.
marianneenglund@live.se
2012-12-17
Jättegoda, skalade mandeln, och rostade INTE, supergoda!
yvonne pira
2012-12-17
tror man tar bort skalen på mandlarna när man har torrostat dom
Ewa
2012-12-12
Låter gott. Ska man skala mandeln innan den torrostas?...
Dagmar
2012-11-30
Små mashmallows är bara såå gott i detta godis ;)
Ulla
2012-11-29
Denna måsta absolut jag göra med mina barn - låter försvinnande gott, enkelt och roligt med alla variationsidéer.
Jessica
2012-11-28
Jag gillar även bitar av lakrits i. Gärna saltlakrits. Mumma:-)
Therese
2012-11-28
Verkar riktigt smarrigt det här! Tar med mig alla andra tips på smaksättning oxå, tack för dem! =)
Zenita
2012-11-28
Detta är ett jättebra recept. Funkar även finfint med flagad mandel som man rostar. Ni som inte tål nötter: Glöm inte att nougat är gjort på nötter!!
Jossan
2012-11-28
Stackars Gunnar, det är synd om alla bittra, sura själar. Till er andra, fortsätt smaska i er hemlagat. Så mycket mer känsla i det godiset.
ekomaje
2012-11-28
Korkad kommentar av Gunnar....du förstår Gunnar att vi är många som är glutenintoleranta och inte kan köpa färdig kladdkaka från Coop... Kanonbra recept detta, jag brukar även köra med Marabou mjölkcholkad som jag smälter över vattenbad och har i rostade mandlar, gärna med flingsalt på, superdupergott.....lägger dom i större knäckformar....oemotståndliga!!!
Carin
2012-11-28
Instämmer med Louse, mashmallows blir toppengott.
WiolaH
2012-11-28
Det skulle förstås stå torkade dadlar i min föregående kommentar...... INTE torkade mandlar ;-)
WiolaH
2012-11-28
Tål man inte nötter kan man lägga i russin, torkade fikon, torkade mandlar eller rivet apelsinskal t.ex. Det blir oxå jättegott :-)
Louise
2012-11-28
Kan även tipsa om att lägga i dumlekolor och mashmallows. Blir makalöst gott! God jul!
Carina
2012-11-28
Bra tips! Jag gör samma fast med flagad, rostad mandel. Gunnar, du behöver inte läsa recept om du inte vill, du bara förstör den trevliga stämningen för oss andra med tråkiga kommentarer.
IngBritt Sterby
2012-11-28
Rosta solrosfrön och pumpakörnor och strö sist över sesamfrön iställer för nötter och mandel Det blir jättegott.
Mona
2012-11-28
Vad ska man göra om man inte tål nötter! Annars bra recept!!
Ulla
2012-11-27
toppen med enkla snabba godbitar, i alla fall för oss som vill göra själv i stället för att köpa. rivet apelsinskal i är inte så dumt. :-)
Gunnar
2012-11-27
Bättre köpa en fryst kladdkaka FRÅN COOP och göra nåt vettigare JUST I JULTID te.x. inte refusera mig igen
gottgottigottgott
2012-11-27
gottgottigottgott
Benita
2012-11-27
FY!!Var väl inte de negativa svaren som var menat.Gott o lättlagat.
asfaltblomma
2012-11-27
konstigt att de flesta som svarar på recept på den här hemsidan gnäller över något. trist
ingrid
2012-11-27
går bra m hackade hasselnötter utan torrostning
Gunnar
2012-11-27
Köp en fryst kladdkaka istället - och spar tid till att äta upp den
Carin Frost
2012-11-27
Godare med ljus choklad.