Kladdkaka med dadlar
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Kladdkaka med dadlar

3.9 (39 betyg)

Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 bitar
  • olja och kakao till formen
  • 200 g dadlar, urkärnade (ca 2,5 dl)
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
Till servering:
  • 0.5 dl hackade nötter, t ex hasselnötter
  • 1 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

  2. 2

    Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.

  3. 3

    Vispa äggen pösigt i en bunke.

  4. 4

    Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.

  5. 5

    Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Gräddade kakan i varmluftsugn och den blev tyvärr inte kladdig då, tänkte inte på att man måste förkorta tiden rejält med varmluft. Rekommenderar istället vanlig ugn och att man inte gräddar för länge. Min varmluftsgräddade litet torrare kaka gillades ändå av alla som åt den. Hade vispad grädde till. Nästa gång ska jag prova med litet frukt också.

  • Margot

    Mycket god kaka och inte så söt

  • Annie

    Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter

  • Coop webbredaktör

    Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!

Visa fler