Kladdkaka med dadlar
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Kladdkaka med dadlar

3.94 (35 betyg)

Lika läcker som nyttig – helt utan vanligt socker.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 bitar
  • olja och kakao till formen
  • 200 g dadlar, urkärnade (ca 2,5 dl)
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
Till servering:
  • 0.5 dl hackade nötter, t ex hasselnötter
  • 1 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kakao i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

  2. 2

    Mixa dadlar med nötter, choklad och olja i en matberedare.

  3. 3

    Vispa äggen pösigt i en bunke.

  4. 4

    Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ihop allt och häll i formen.

  5. 5

    Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med hackade nötter och ringla över honung.

Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annie

    Jag avskyr dadlar. Men denna kakan är helt underbart god! Jag gjorde den som kladdkakemuffins istället, blev 22 st o gräddades i 8-10 minuter

  • Coop webbredaktör

    Till Helena: Det går lika bra med virgin olivolja. Lycka till!

  • Helena

    Ska det vara virgin olivolja eller tar det över smaken då?

  • Ulla

    Har nu gjort den för andra gången! Frös in 3/4 av den förra. Superläcker även när den är kommer direkt från frysen.

Visa fler