Blåbärscocotter

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort.
  2. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Blåbärscocotter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort.
  2. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!