Blåbärscocotter

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Blåbärscocotter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)