Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!