
Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren
Betyg (1-5):
Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g mörk choklad (70 %)
- 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
- 1 dl pinjenötter, rostade
- 1 dl mandelspån
- 90 g torkade tranbär eller gula russin
- 70 g torkade blåbär
Gör så här
- Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
- Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
- Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.
Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren
Betyg (1-5):
Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
- Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
- Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!