Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Citronkola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa och brännvin

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Fruktkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kanelsnittar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Petit choux med parmesan

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Smaksatt knäck

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Citronkola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa och brännvin

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Syrad vitkål och morot

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Fruktkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kanelsnittar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Petit choux med parmesan

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Smaksatt knäck

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)